Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 šaukštas aliejaus
Druska
1 kg karpio
2 šaukštai kvietinių miltų
Lauro lapas
0,5 l obuolių sulčių
Petražolės
1 šaukštas sviesto
3 svogūnai
0,5 l vandens
20 g želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nulupta žuvis supjaustoma 4 cm pločio gabalais ir pasūdoma. Smulkiai supjaustyti svogūnai pakepinami svieste, suberiami miltai, atskiedžiama vandeniu bei sultimis, sudedami prieskoniai, užvirinama. Į verdantį sultinį sudedama žuvis ir pavirinama ant silpnos ugnies 30 min., vėliau atšaldoma sultinyje ir gražiai perdedama į gilų pusdubenį. Sultinys nupilamas, pavirinamas, supylus aliejų ir ištirpintą želatiną, dar pakaitinamas ir užpilamas ant karpio. Kai drebučiai sustingsta, žuvis apibarstoma supjaustytais petražolių lapeliais.