Karamelizuotų obuolių padažas - tobulai tinka blyneliams, košei ar jogurtui pagardinti

AUTORIUS:
Bake In Heels,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Karamelizuotų obuolių padažas
Autorius apie receptą: Jei lieka keli nesuvalgyti ir pavytę obuoliai, yra puiki išeitis – karamelinis obuolių padažas. Juo gardinkite jogurtą, košes, varškę ar ką tik sugalvosite. Jei lieka keli nesuvalgyti ir pavytę obuoliai, yra puiki išeitis – karamelinis obuolių padažas. Juo gardinkite jogurtą, košes, varškę ar ką tik sugalvosite. Bake In Heels
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
4 vienetai obuolių
40 gramų sviesto
0.5 vieneto citrinų
4 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupkite, išimkite jų sėklas ir stambiai supjaustykite, užpilkite šviežiai spaustomis citrinų cultimis.
2.
Keptuvėje arba puode išlydykite sviestą, suberkite į jį cukrų ir pamaišydami kaitinkite, kol cukrus ims ruduoti. Suberkite paruoštus obuolius ir juos apkepdami karamelizuokite, kol suminkštės. Priklausomai nuo obuolių rūšies tai užtruks apie 6-8 minutes. Obuolius apiberkite maltu cinamonu ir įberkite žiupsnelį druskos.
3.
Suminkštėjusius obuolius sutrinkite elektriniu trintuvu į vientisą kreminės konsistencijos masę. Padažą laikykite šaldytuve iki dviejų savaičių.
AUTORIUS: Bake In Heels
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Rūta
2017-09-19 11:54
Aš gaminau šį padažią pernai, labai patiko. Tik sviestą naudojau ghi (kad būtų išvalytas, tad negestų) ir pertrynusi aš masę dar kartą užvirinau, o tada supilsčiau į iškaitintus stiklainiukus, užsukau nuplikytais dangteliais, šiltai užklojau kaldromis ir palikau visiškai atvėsti. Laikant vėsiam rūsy man gerai išsilaikė iki pat pavasario.

Jeigu neturite ghi sviesto ir norite laikyti žiemai, galite naudoti kokosų aliejų (arba kitą neutralaus skonio aliejų, bet su ghi arba kokosų man skaniau). Naudojant paprastą sviestą žiemai netinka, nes jis genda. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital