Karameliniai eklerai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Karameliniai eklerai
Karameliniai eklerai
Karameliniai eklerai
Karameliniai eklerai
Autorius apie receptą: Jie tikrai tikrų tikriausia prancūziškos konditerijos klasika, kuriuos ne taip jau sunku pasigaminti, bet skonis visada nustebina. Ech, kad galėčiau juos valgyti kiekvieną Jie tikrai tikrų tikriausia prancūziškos konditerijos klasika, kuriuos ne taip jau sunku pasigaminti, bet skonis visada nustebina. Ech, kad galėčiau juos valgyti kiekvieną dieną. (...daugiau) Inga's Sweeterie
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Craquelin masei:
120 gramų miltų
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto (šaltas)
šiek tiek vanilės
Tešlai:
2 vienetai kiaušinių
80 gramų vandens
45 gramai miltų
35 gramai sviesto (kambario temperatūros)
1 šaukštas cukraus
7 gramai pieno miltelių (arba 40 gr vandens + 47 gr riebaus pieno)
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
230 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų pieno
4 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų cukraus
5 gramai želatinos
šiek tiek vanilės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Craquelin masei sumaišome miltus su cukrumi ir vanile. Įpjaustome šaltą sviestą ir pirštais triname tešlą greitai, kad jis nesušiltų. Galiausiai suformuojame kamuoliuką, dedame į plastikinį maišelį, jį delnais suploniname ir paliekame šaldytuve 1 valandai gerai sutvirtėti.
2.
Kremui šaltame vandenyje išbrinkiname želatiną. Puode storu dugnu pamažu ištirpiname cukrų (ant vidutinės ugnies, beriant po truputį, leidžiant jam ištirpti, po to beriant kitą dalį ir taip tol, kol jis visas ištirps ir spalva taps gintarinė). Tuo metu kitame puode užviriname pieną, grietinėlę ir vanilę. Kai turime paruoštą karamelę, nuimame šį puodą nuo ugnies ir pamažu (labai atsargiai, nes gausiai putoja!!!) supilame grietinėlės masę, statome vėl ant ugnies ir maišome, kol gerai susimaišys. Jei kartais karamelė sušoktų, neišsigąskite, tai nutinka tuomet, kai grietinėlė nėra pakankamai karšta, bet tuomet tiesiog kaitinkite, maišykite ir galiausiai karamelė vėl ištirps.
3.
Nuimame nuo ugnies ir įmaišome kiaušinių trynius. Statome ant silpnos ugnies, maišome ir maisto termometru stebime, kol temperatūra pasieks 85 C. Nuimame nuo ugnies ir įmaišome nusausintą želatiną. Perpilame į dubenį ir dedame kremą į šaldytuvą 2 val., kol kremas gerai sutvirtėja.
4.
Tešlai į puodą supilame pieną, vandenį, druską, cukrų, sviestą (supjaustytą nedideliais gabaliukais). Kaitiname ant vidutinės ugnies, kol sviestas išsilydo ir viskas pamažu pradeda burbuliuoti. Nuimame nuo ugnies, suberiame visus miltus iš karto, maišome mediniu šaukštu, kol susiformuos vientisas tešlos kamuoliukas. Statome ant vidutinės ugnies ir maišome, kol miltai gerai apdžius, apie 2 minutes. Perkeliame tešlą į dubenį ir paliekame keletą minučių, kad pravėstų. Tuo metu lengvai išplakame kiaušinius ir juos perkošiame per sietelį, kad neliktų gumulėlių. Pamažu pilame kiaušinius į tešlą ir ją nuolat maišome, stebėdami, kol ji gausis šilkinė, vientisa, blizganti, elastinga, bet ne per kieta, o ir neskysta.
5.
Supilame tešlą į konditerinį maišelį su lygiu antgaliu nr. 14 arba 16 ir išspaudžiame vienodo ilgio ir pločio juosteles (rašoma, kad apie 10 cm), bet aš rekomenduočiau 8 cm, nes šiandien kepti tokio ilgio eklerai tapo "monstrais", labai išsipūtė.
6.
Išimame iš šaldytuvo craquelin tešlą, iškočiojame ploną lakštą ir išpjauname šiek tiek didesnius stačiakampius ir juos uždedame ant neiškeptų eklerų.
7.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Suformuotus eklerus dedame į orkaitę ir kepame 10 minučių. Tuomet praveriame orkaitę (geriausia įkišti tarp durelių medinį šaukštą) ir kepame dar 20 minučių, kol gražiai paruduoja. Atvėsiname. Tuomet įdaryti kremu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Milda
2016-10-20 12:28
Dieviškai skaniai atrodo.. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital