Sultingi naminiai kibinai

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Porcijų skaičius: 14
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 48)
Sultingi naminiai kibinai
Sultingi naminiai kibinai
Sultingi naminiai kibinai
Sultingi naminiai kibinai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 14
Tešlai:
450 gramų kvietinių miltų
150 gramų grietinės (18 proc. riebumo)
200 gramų sviesto (arba margarino)
3 vienetai kiaušinių
Įdarui:
500 gramų kiaulienos (naudojau šoninę)
4 vienetai svogūnų
2 vienetai sultinio kubelių (kokybiškesnio, natūralesnio)
100 mililitrų vandens (verdantis)
šiek tiek juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šaltą sviestą supjaustome kubeliais ir pirštais triname su miltais iki kol susidarys smulkūs trupinukai.
2.
Atskirame indelyje paplakame kiaušinius su grietine ir druska. Plakinį supilame į miltų ir sviesto trupinius. Viską gerai išminkome, o tada suspaudžiame į rutulį, suvyniojame į maistinę plėvelę ir paliekame kambario temperatūroje 2 valandoms.
3.
Šoninę supjaustome nedideliais kubeliais, pasmulkiname svogūną. Sultinio kubelius ištirpiname verdančiame vandenyje, įberiame pipirų. Viską išmaišome.
4.
Iš tešlos formuojame vienodo dydžio gumulėlius. Kiekvieną iškočiojame, įdedam po gerą šaukštą įdaro ir suformuojame kibinus.
5.
Kibinus dudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame suplaktais kiaušiniais ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Patarimai:
Esu kepusi kibinus aibę kartų ir pastebėjau, kad labiausiai į tešlą tinka butent 18% grietinė. Tešla gaunasi elastingesnė ir išsikočioja plonai bei neįplyšta.
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Dalia
2023-11-24 07:27
Mes naudojam naminę grietinę gaunasi trapūs. Tik mėsa būna nelabai sultinga. Jei pilam vandens, išbėga. Mėsa malta ATSAKYTI
Kukas
2019-11-27 13:56
Darau panašiai bet tik su faršu. ATSAKYTI
Laima
2019-11-25 14:38
O šoninė rūkyta ar šviežia? ATSAKYTI
Greta
2019-11-25 17:51
Šviežia :) ATSAKYTI
Inga
2018-05-10 18:49
Receptas geras, tik miltų proporcijos neatitinka, reikia daugiau. ATSAKYTI
Jolanta
2018-05-10 22:47
Miltų kiekis kepiniuose labai priklauso nuo miltų rūšies (ne visi vienodai brinksta), kiaušinių dydžio :) Geriausia žiūrėt pagal tešlos konsistenciją, aš miltų beriu tiek, kad tešla būtų nelipni, daugiau niekuomet neberiu, nes kitaip kieti iškepa. ATSAKYTI
Rugile
2017-09-08 17:36
Tikrai labai geras receptas. Kibinai pavyko ir buvo tikrai skanus. Nors as miltu dejau daugiau, bet matyt nuo kiaušinių dydžio, grietinės tirštumo tešlos konsistencija priklauso. ATSAKYTI
Vilma
2016-08-05 19:56
Kibinus darau tik pagal si recepta.Super!!!!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital