Kalėdinis varškės pyragas

AUTORIUS:
Raminta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 89)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 89)
Kalėdinis varškės pyragas
Kalėdinis varškės pyragas
Kalėdinis varškės pyragas
Kalėdinis varškės pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 g miltų
200 g sviesto
200 g grietinės (30 % riebumo)
1 žiupsnelis druskos
1 kiaušinio trynys
4 šaukštai cukraus
10 g sviesto (skardai patepti)
10 g cukraus pudros (pabarstymui)

Įdaras:
500 g varškės
150 g cukraus
4 kiaušiniai
16 g vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą sutarkuokite ir sumaišykite su miltais. Tešlą trinkite tarp pirštų, kol pasidarys biri. Į tešlos trupinius sukrėskite grietinę, įleiskite kiaušinio trynį, įberkite žiupsnelį druskos ir cukraus, ir gerai išminkykite. Palikite tešlą porai valandų šaldytuve. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius dėkite į varškę, berkite cukrų, vanilinį cukrų, žiupsnelį druskos ir trinkite, kol neliks grūdelių ir varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į varškės masę. Tešlą išimkite iš šaldytuvo. Ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite ploną blyną, gerokai didesnį nei jūsų kepimo forma. Kepimo formą ištepkite sviestu ir klokite į ją tešlos blyną taip, kad liktų ilgi nukarę kraštai. Ant tešlos tolygiai pilkite varškės įdarą, užlankstykite tešlos kraštus ir šaukite pyragą į orkaitę, iš anksto įkaitintą iki 160 laipsnių. Kepkite 30-40 minučių. Varškės pyragą atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra. Skanaus :)
AUTORIUS: Raminta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
diana
2011-05-07 19:09
o man tai viskas buvo gerai, tiktai, kad teslos gavosi labai daug,
labai skani varske gavosi :))) ATSAKYTI
Agata
2011-03-08 16:13
Siaip atrodo viskas butu ir neblogai , bet negaliu suprasti kaip iskepa 160 laipsn. per 30-40 min. pas mane kepe net apie val. ir tai neiskepe, dugnas pyrago neiskepes liko. siaip ivertinciau 3,5. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital