Kalėdinis šimtalapis

AUTORIUS:
Margarita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Kalėdinis šimtalapis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
600 g sviesto
5 kaiušiniai
50 g mielių
1 kg cukraus
300 g gauonų
150 g vanilinio cukraus
1,1 kg miltų
1,5 stiklinės pieno
žiupsnelio druskos
250 g razinų
250 g cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš puse stiklinės pakaitinto pieno, 50 g sviesto istirpdyto, miltų 2 šaukštų užsimaišyti košelę, pot o į ją supilti likusią stiklinę pieno ir sudėti 50 g mielių. Padėti šiltai pusvalandžiui, kad pakiltų. Paimti keturis trynius ir vieną kiaušinį išplakti su puse stiklinės cukraus. Baltymus išplakti su stikline cukraus, aguonas sumalti ir sumaišyti su baltymais. Kiaušinių plakinį supilti į mielių tyrelę pakilusią, viską išmaišyti, tada supilti miltus ir išminkyti tešlą, padalinti 5 kelis kamuoliukus, uždengti ir padėti pusvalandžiui pakilti. Sviestą ištirpdyti. Kai pakils tada imti po gabalą ir tampyti, ant ištampyto tepti sviestą, dėti aguonas, berti razinas, cukrų su vanile, ir taip visus kamuoliukus štampyt, sluoksniais vieną ant kito, paskui suvynioti į ragą, ir pašauti į orkaitę 1 valandai, arba jei reikia ir mažiau. Iškepusį galima apibert pudra, arba apliet šokoladu, pagal kiekvieno fantaziją.
AUTORIUS: Margarita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
erikas
2012-05-11 10:08
turi būti labai neskanus pyragas, nes beproto daug cukraus, jo reikie tik 0,5 kg, vanilinio irgi mažiau reikia ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital