Kalėdinis pyragas
AUTORIUS:
Sandra
Kalėdinis pyragas Kalėdinis pyragas Kalėdinis pyragas
Kalėdinis pyragas Kalėdinis pyragas Kalėdinis pyragas
INGREDIENTAI:

Ingredientai

  • 100 g. džiovintų greipfrutų
  • 50 g. egzotiškų vaisių likerio arba sirupo
  • 4 kiaušiniai
  • 500 g. kefyro
  • 500 g. miltų
  • 250 g. cukraus
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • 150 g. sviesto arba margarino
  • 2,5 šaukštelio kepimo miltelių.
  • Glajui
  • 25 g. sviesto
  • 3 šaukštai rudojo cukraus
  • 1 šaukštas bato cukraus
  • 2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų.
PARUOŠIMO BŪDAS:

Gaminimas

Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus!
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Komentarai (8)
sandra
2009-12-28 21:37
toks specifinis skonis su greifruktu, bet kai as megeja, tai man skanu, vakar kepiau su persikais, tai labai patiko
raminta
2009-12-21 12:18
na vakepiau sestadieni. viskas pavyko, tik as virsu puosiau lydytu sokoladu. patiko, kad jis toks nesausas pyragelis. bet va greifrutus kazkuo keisciau kitu. kad ir elementatiausiom razinom arba džiovintom vysniom. na bet kokiu atveju, cia visiems pagal skonį. reikes pameginti ir kitu variantu
sandra
2009-12-16 21:42
pasakysi ar patiks.
Raminta
2009-12-16 14:58
viskas aišku. savaitgalį teks gamint
Sandra
2009-12-16 10:59
gali naudot bet koki sirupa, jei vaisiai dziovinti raudoni - imi raudona sirupa, jei geltoni - geltona.maniskis zalias tai cia likeris, nors ir zalio sirupo turiu
Raminta
2009-12-16 08:46
Na įkalbėjai, būtinai kepsiu . o kur to sirupo rasti? kažkaip neatkreipdavau niekad dėmesio į tokį dalykėlį.
Sandra
2009-12-15 18:51
ir skanus zinok, gaunasi jis didelis, o greifrutus gali pakeis abrikosais dziovintais, labai skaniai gaunasi
Raminta
2009-12-15 16:08
labai įdomus pyragas. reikės išsikepti
Ką dabar gaminame:
viskas
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
apkepai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Dalyvaukite konkurse!
Konkursas "Obuoliai, obuoliai!"
Populiariausi receptai
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis