Kalėdinis mamos pyragas, keptas krosnyje

AUTORIUS:
Regina R.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Kalėdinis mamos pyragas, keptas krosnyje
Kalėdinis mamos pyragas, keptas krosnyje
Kalėdinis mamos pyragas, keptas krosnyje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
~ 800 g miltų
1 stiklinė cukraus
40 g mielių
1 l grietinėlės
3 šaukštai aliejaus
1 kiaušinis
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pakurti krosnį ir ruošti pyragą - į dubenį supilti miltus, viduje padaryti duobutę. Į ją supilti nešaltą grietinėlę, kurioje ištirpintos mielės ir cukrus. Šiek tiek grietinės masę pamaišyti su miltais iš duobės kraštų ir dubenį padėti prie besikūrenančios krosnies. Krosnį reikia iškūrenti lapuočių medžių, bet ne beržinėmis, malkomis. Kūrenti apie valandą, vis pažarstant žarijas. Prieš dedant pyragus, žarijas reikia išimti.
Kai matosi, kad jau pyragas pakilo, metas minkyti rankomis. Įpilti 2 šaukštus aliejaus ir masę iš vidaus sumaišyti su visais miltais. Jei labai limpa prie rankų, vadinasi trūksta miltų. Tešla turi būti tąsi, bet vientisa. Skardą ištepti aliejumi, sudėti gerai išminkytą tešlą ir padėti ant krosnies, kad iškiltų. Kai pyragas pakyla, jo viršų reikia patepti kiaušinio baltymu. Po to pašauti į krosnį. Pyragas kepamas apie valandą, vis stebint, ar nesvyla viršus, mat kaimo krosnyje sunku nutaikyti reikiamą temperatūrą. Jei viršus ima kepti greičiau nei šonai, reikia viršų pridengti sviestiniu popieriumi. Mano mama, kepdama šį pyragą, įplaka 2 kiaušinius, bet aš juos pakeičiau aliejumi - pyragas ilgiau išsilaiko šviežias, yra puresnis ir šviesesnis.
AUTORIUS: Regina R.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Regina
2011-02-23 11:57
Tiktų, bet ne truputį, o daugiau, prieš tai jas perliejus karštu vandeniu. Dar noriu pasakyti, kad aprašinėdama suklydau -litrui grietinėlės reikia imti 1600 gr. miltų! Parašiau miltų normą puslitriui grietinės. Visa kita lieka taip pat. ATSAKYTI
Rasa
2011-01-16 09:09
o NETIKTU Y JI YDETI TRUPUTY RAZINU ? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital