Kalėdinis imbierinis namukas

AUTORIUS:
Aušra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 37)
Kalėdinis imbierinis namukas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
140 g sviesto
200 g medaus
200 g rudojo cukraus
1 kiaušinis
2 a.š Santa Maria cinamono
1 a.š. Santa Maria kardamono
1 a.š. Santa Maria gvazdikėlių
1 a.š. Santa Maria kepimo miltelių
2 a.š. malto imbiero (galima šviežio)
300 g miltų
Glajui:
2 kiaušinių baltymus
1 citrinos sulčių
2-3 stiklines cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Sudėti sviestą, medų ir rudąjį cukrų į puodą ir ant silpnos ugnies ištirpinti nuolat maišant. Kai atvėsta ištirpinta masė, į ją įmušti kiaušinį ir sudėti prieskonius (cinamoną, kardamoną, gvazdikėlius, kepimo miltelius, imbierą) ir gerai viską išmaišyti. Galiausiai, sudėti miltus ir išminkyti imbierinę tešlą. Kai tešla paruošta, ją reikia valandai įdėti į šaldytuvą, kad pailsėtų :) Tešlą ištraukus iš šaldytuvo dar paminkyti ir kočioti. Iš pasiruoštų namuko trafaretų išjaustyti sienas (geriau storesnes nei imbieriniai sausainiai, tada tvirtesnis bus) ir tvorelę :)
Orkaitėje kepti apie 15 min 180 laipsnių (ilgiau nei imbierinius sausainius, nes storesnis sluoksnis). Namuką klijuoti reikia atvėsusį, tai kol vėsta pasiruoškite glajų ("namuko cementą").
Glajui ruošiant reikia 2 kiaušinių baltymus išplakti iki putų, paskui įpilti citrinos sulčių ir sudėti cukraus pudrą, viską išmaišyti ir klijuoti namuką. Glajų sudėti į konditerinį švirkštą ir "cementuoti" sienas bei tvorelę :) Su glajumi galite papuošti namuką, atrodys kaip apsnigtas namukas :)
AUTORIUS: Aušra
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital