Kalėdinė žuvis tešloje

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Kalėdinė žuvis tešloje
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
7 g sausų mielių
200 ml pieno
1 kiaušinis
500g miltų
1/2 a.š druskos
1 v.š.cukraus
2 v.š. tirpinto sviesto
Įdarui:
2 žuvų filė
1 morka
1 svogūnas
Santa Maria druska, pipirai
Aliejus
citrinos sultys
PARUOŠIMO BŪDAS:
Truputį pašildytame piene ištirpiname mieles, dedame cukrų, druską ir kiaušinį. Viską gerai išmaišome ir dedame miltus bei gerai išminkome. Į pabaiga supilame tirpintą sviestą ir dar kartą viską suminkome. Tešlą sudedame į indą ir leidžiame jai pakilti bent 3 h.
Tuo tarpu kol tešla vis dar kyla, galime pasigaminti įdarą ir užsimarinuoti filė. Pasigaminame marinatą: truputį alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos, pipirų, prieskonių. Juo apipilame filė ir paliekame keliolika minučių marinuotis.
Ruošiame morkų įdarą: sutarkuojame morką, susmulkiname svogūną ir troškiname keptuvėje, dedame druskos, pipirų, prieskonių. Tešlą daliname į 2 dalis. Imame vieną dalį tešlos ir iškočiojame ovalios formos lakštą. Dedame ant viršaus žuvies filė.Iš šonų įpjauname ~1,5 cm pločio juosteles, taip, kad galima būtų daryti pynimą. Ant filė dedame pasigaminta morkų įdarą. Iš pradžių skersai vieną kitos sulenkiame tešlos gabalėlius, taip formuodami žuvies galvą. Po to pynimo būdu vieną paskui kitą lenkiame supjaustytas juosteles. Pabaigoje suformuojame uodegą. Taip suformuojame abi žuvis ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sutepame kiaušinio tryniu ir šauname į jau įkaitintą ( 180 C) orkaitę bei kepame ~40 min.
Skanaus :)
AUTORIUS: Dovilė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital