Kalėdinė gėlė

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 53)
Kalėdinė gėlė
Kalėdinė gėlė
Kalėdinė gėlė
Kalėdinė gėlė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
500 g miltų,
250 ml pieno;
1 kiaušinis;
3 v.š cukraus;
5 v.š. tirpinto sviesto;
druskos;
1 pakelis sausų mielių.

Pertepimui:
cukraus, aguonų, migdolinių plokštelių, tirpinto sviesto.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Užminkome įprastą mielinę tešlą ir pakildiname du kartus. Tešlą daliname į tris dalis. Viena turi būti pati mažiausia, bus gėlės viduriukas. Kitos dalys turi truputį skirtis, viena dalis turi būti didesnė. Tas dvi dalis daliname į keturias dalis. Imame po gabaliuką tešlos ir kočiojame apvalų blyną, jį aptepame sviestu ir apibarstome cukrumi, imame kitą gabaliuką, kočiojame , dedame ant pirmojo viršaus, tepame sviestu ir barstome cukrumi. Taip sudedame keturis blynus, viršutinio netepame. Viską dedame į kepimo formą ir įpjauname į aštuonias dalis kaip parodyta nuotraukoje. Žiedlapius atlenkiame. Tą patį padarome su kita tešla ir dedame į gėlės vidurį, vėl daliname į aštuonias dalis ir atlenkiame žiedlapius. Į gėlės viduriuką dedame likusį tešlos gabaliuką, į jo vidų galima įdėti šaukštą džemo ar uogienės. Viską aptepame kiaušiniu, apibarstome aguonomis ir migdolais. Dedame, kad pakiltų. Kepame 180 l temp. apie 30-40 min. SKANAUS!
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital