Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės kremu

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės kremu
Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės kremu
Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės kremu
Kakavinis vyniotinis su morkomis ir maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Mėgstu morkas naudoti kepiniuose - jos labai spalvingos, sveikos, skanios, nebrangios. Eksperimentas pavyko iš pirmo karto, tikrai nesudėtinga pagaminti, kaip kad gali pasirodyti Mėgstu morkas naudoti kepiniuose - jos labai spalvingos, sveikos, skanios, nebrangios. Eksperimentas pavyko iš pirmo karto, tikrai nesudėtinga pagaminti, kaip kad gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Vyniotinis didelis, spalvingas, nesausas, aromatingas, tikrai nenuobodaus skonio. Linkiu pabandyti pasigaminti. Skanaus ir į sveikatą!
Tai yra mano originalus receptas - belieka pridurti.
(...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus pudros
3 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai kakavos
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
0.5 litro morkų (tarkuotų)
100 gramų anakardžių riešutų (arba šviežių lazdyno)
3 šaukštai kokoso drožlių
2 šaukštai cukraus pudros
2 šaukšteliai cukraus pudros (vanilinės)
2 žiupsneliai malto muskato
Kremui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
250 gramų maskarponės sūrio
3 šaukštai citrinų sulčių
2 šaukštai cukraus pudros
1 šaukštas želatinos
2 šaukšteliai cukraus pudros (vanilinės)
Viršui:
100 gramų juodojo šokolado
1 vienetas apelsinų
1 saujelė apelsinų cukatų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pirmiausia paruošiamas oranžinis įdaras. Morkas sutarkuoti nevisai smulkiai ir kiek nusunkti. Sumaišyti su smulkintais riešutais, kokosų drožlėmis, muskatu, vaniline ir paprasta cukraus pudromis. Didelę kepimo skard iškloti kepimo popieriumi, išteptu plonai sviestu. Ant jo supilti oranžinę masę, tolygiai paskirstyti.
2.
Dabar gaminamas biskvitas, įjungiama orkaitė įkaitimui ant 180 laipsnių karščio. Sudaužti į indą kiaušinius, įberti druskos, įsijoti cukraus pudrą, kiek jau pamaišius, ir plakti tol, kol bus balta, puri masė. Beje, aš plaku rankomis, apie 12 min. - man su elektriniu plakikliu taip puriai išplakti nepavyksta. Vis maišant įsijoti miltus, sumaišytus su kakava. Išmaišytą masę tolygiai supilti ant morkų - riešutų masės ir pašauti į orkaitę. Kepti 20 min.
3.
Ant stalo patiesti kepinio dydžio kepimo popierių. Ant jo atsargiai išversti kepinį. Vienas kepimo popierius yra kepinio viršuje, kitas apačioje. Nė vieno jų nenuplėšdami suvyniojame kepinį į ruloną - tegul kepinys ,,pratinasi'' prie vyniotinio formos. Tetrunka tai apie 10 min. Po to kepinys vėl išvyniojamas ir nulupamas kepimo popierius nuo viršutinės dalies - morkų įdaro. Turėtų lengvai atsiskirti, nes popierius juk buvo pateptas sviestu. Palikti pastovėti, kad kiek pravėstų.
4.
Tuomet gerai sulaistyti apelsino sultimis. Jos dar labiau paskanina morkų - riešutų įdarą ir sudrėkina kakavinį biskvitą. Kad geriau sultys įsigertų, aš netgi lengvai šakute subadžiau. Kol pagrindo skoniai bando susigyventi, ruošiamas maskarponės kremas.
5.
Išplakti grietinėlę su vaniline cukraus pudra ir cukraus pudra, įmaišyti galima ir trupučiuką muskato. Nedideliame kiekyje vandens, pagal instrukciją paruošti želę, ją paskaninti citrinos sultimis (arba apelsinų) ir įmaišyti į baltą masę. Kad maišant mases nesušoktų želatina į grūdelius, aš maskarponės kremą prieš tai kiek palaikau su indu panardinusi į šiltą vandenį. Maskarponės masę užtepti tolygiai ant atvėsinto kepinio oranžinio sluoksnio ir suvynioti į ruloną, apatinio popieriaus pagalba. Vyniotinį supakuoti sandariai į kepimo popierių ir palikti šaldytuve, geriausia nakčiai.
6.
Ilgiau pastovėjęs bus toks, kokio ir reikia - biskvitas minkštas, maskarponės kremas bus atlikęs vienijantį darbą tarp visų sudedamųjų dalių. Apglaistyti tirpintu juodu šokoladu. Aš tirpintą šokoladą taipogi paskaninau citrinos sultimis. Dar apelsinų džiovintų žievelių cukatais ir džiovintais greifrutais apdėliojau. Skanaus!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital