Kaimiškas kugelis

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 95)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 95)
Kaimiškas kugelis
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Mano pats skaniausias kugelis. Kopūstlapiai jam priduoda puikaus skonio. Jeigu nemėgstate spirgučių, galite jų nedėti arba pakeisti kita mėsyte. Taip pat į kugelį tinką Mano pats skaniausias kugelis. Kopūstlapiai jam priduoda puikaus skonio. Jeigu nemėgstate spirgučių, galite jų nedėti arba pakeisti kita mėsyte. Taip pat į kugelį tinką įdėti vieną-du smulkiais pjaustytus ir pakepintus svogūnus, bet aš svogūnų nemėgstu, tad nededu. Beje, pieną galima pakeisti grietinėle, tada kugelis bus tar puresnis ir minkštesnis. (...daugiau) Sandra
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 kilogramo bulvių
200 gramų lašinukų (sūdytų arba rūkytų, arba rūkytos šoninės)
1 vienetas svogūnų
1 stiklinė pieno
2 šaukštai grietinės
5 lapai kopūstų
pagal skonį druskos
Padažui:
60 gramų sviesto
60 gramų grietinės
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Lašinukus supjaustome nedideliais gabalėliais ir apkepiname sausoje keptuvėje iki virsta spirgučiais. Dedame grietinę ir išmaišome.
2.
Bulves sutarkuojame bulvių tarkavimo mašina (arba labai smulkia tarka), taip pat sutarkuojame ir svogūną.
3.
Į tarkius sudedame spirgučius ir pamaimaišydamos įpilame pakaitintą beveik iki virimo (bet neužvirintą!) pieną. Dosniai pagardiname druska ir viską gerai išmaišome.
4.
Kepimo formą ištepame aliejumi, išklojam kopūstlapiais ir pilame bulvių masę.
5.
Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki gražiai apskrunda (priklausomai nuo kugelio storio, užtrunka apie 50-70 minučių).
6.
Padažui sviestą ištirpiname ant nedidelės ugnies, dedame druską ir grietinę. Maišydami dar šiek tiek pakaitiname (labai neilgai, tik iki viskas susijungia į vientisą padažą).
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vida
2024-02-21 13:19
Aš jau pašoviau bet ant dugno ne lapus dėjau o pačio pjaustito kopūsto, žiūrėsiu kas gausis ATSAKYTI
laura
2011-09-01 16:30
super gavosi:) labai skanu tie kopustai duoda tokio gero skonio ir kvapo!! O apacia tokia minkstute:) labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital