Kaimiškas kugelis
AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 73)
Kaimiškas kugelis
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Mano pats skaniausias kugelis. Kopūstlapiai jam priduoda puikaus skonio. Jeigu nemėgstate spirgučių, galite jų nedėti arba pakeisti kita mėsyte. Taip pat į kugelį tinką Mano pats skaniausias kugelis. Kopūstlapiai jam priduoda puikaus skonio. Jeigu nemėgstate spirgučių, galite jų nedėti arba pakeisti kita mėsyte. Taip pat į kugelį tinką įdėti vieną-du smulkiais pjaustytus ir pakepintus svogūnus, bet aš svogūnų nemėgstu, tad nededu. Beje, pieną galima pakeisti grietinėle, tada kugelis bus tar puresnis ir minkštesnis. (...daugiau) Sandra
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1.5 kilogramo bulvių
250 gramų spirgučių
1 stiklinė pieno
2 šaukštai grietinės
5 lapai kopūstų
šiek tiek druskos
1 vienetas svogūnų
Padažui:
60 gramų sviesto
60 gramų grietinės
2 žiupsneliai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulves sutarkuojame. Sudedame spirgučius ir pamau maišydamos įpilame pakaitintą beveik iki virimo (bet neužvirintą!) pieną. Sudedame grietinę, dosniai pagardiname druska ir viską gerai išmaišome.
2.
Kepimo formą ištepame aliejumi, išklojam kopūstlapiais ir pilame bulvių masę.
3.
Kepam 40 - 50 minučių iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
4.
Padažui sviestą ištirpiname, dedame druską ir grietinę. Dar nenuėmę nuo ugnies, pamaišome apie 30 sekundžių.
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
rimas
2017-01-08 13:13
o kad butu tikras kugelis tarkuot reikia rankom jokiu elektriniu tarkavimo aparatu rankom ir tik rankom pameginkit nepasigailesit !!!! ATSAKYTI
rimas
2017-01-08 13:11
siaip sutarkavus tarkius reikia ydet pakepintus spirgucius su svogunais i tarkius tai zymiai skaniau o padazas pakepini taip pat spirgucius su svogunais baigiant kept ydedi kelis saukstus grietines ir po to uzpili kugely tai super padazas tikrai skanu ATSAKYTI
Zose
2012-06-03 16:14
As visada itarkuoju kelis svogunus: kugelis gaunasi sviesus ir kvapnus. ATSAKYTI
laura
2011-09-01 16:30
super gavosi:) labai skanu tie kopustai duoda tokio gero skonio ir kvapo!! O apacia tokia minkstute:) labai skanu :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
lamaistas.lt rekomenduoja
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis