Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti. Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su morka, paprika, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, aliejaus ar majonezo, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį. Jūros lydekos filė apiberti tais pačiais prieskoniais ir žalumynais, galima, bet nebūtina apkepti miltuose, prieš tai pavoliojus kiaušinyje.Kloti faršo, filė, vėl faršo. Užsiūti. Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę ir 15 - kai užsukti 50 l. temperatūrą. Po to 15 - kai užsukti 100 l. temperatūrą.
Galiausiai žuvį subadyti adata, įpilti stiklinę vandens, užkloti folija ir 35 - ioms min. nustatyti 170 l. temperatūrą. Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)