Tradicinė juodųjų serbentų uogienė

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 98)
Juodųjų serbentų uogienė
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Taip juodųjų serbentų uogienę virė dar mano močiutė ir ji visiškai klasikinė, to senoviško skonio. Jeigu norite paįdominti, žinoma, galite papildomai įdėti prieskonių Taip juodųjų serbentų uogienę virė dar mano močiutė ir ji visiškai klasikinė, to senoviško skonio. Jeigu norite paįdominti, žinoma, galite papildomai įdėti prieskonių kaip kad vanilės ar cinamono ar įtarkuoti apelsino žievelės arba prieš pat virimo pabaigą įtarkuoti juodo šokolado. (...daugiau) Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
1 kilogramas juodųjų serbentų
1 kilogramas cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Uogos perrankame, švariai nuplauname ir nuvarviname. Suberiame į puodą storu dugnu ir užberiame cukrumi. Paliekame pastovėti per naktį (kartais palieku ir šiek tiek ilgiau), kad cukrus pradėtų tirpti ir išsiskirtų sulčių.
2.
Kai uogos ima leisti sultis, statome puodą ant silpnos ugnies ir verdame maišydami ir vis nuimdami susidarančias putas iki putos nebesusidaro, o uogienė sutirštėja.
3.
Karštą uogienę supilame į iškaitintus stiklainiukus ir užsukame iškaitintais dangteliais.
4.
Stiklainius statome dangteliais žemyn ir paliekame atvėsti.
5.
Paruoštą uogienę geriausiai laikyti tamsesnėje, vėsioje vietoje.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Dovile
2023-07-12 10:29
O virti be vandens ? ATSAKYTI
Indrė
2023-07-12 17:23
Be vandens. :) ATSAKYTI
Agne
2018-07-22 13:49
Uogas su cukrumi laikyti kambario temperaturoj ar saldytuve? ATSAKYTI
Diana
2020-07-13 12:18
Kambario temperatūroje, kad cukrus "ištrauktų" iš uogų sksyčio ATSAKYTI
Jolanta
2018-07-15 13:17
Ar uogas reikia sutrinti ar deti tokias kokias nuskina (cielas) ATSAKYTI
Laura
2018-07-15 16:02
Jeigu norite uogienės, kurioje uogos jaustųsi, tada jų netrinkite, jos ir taip suvirs, bet jausis uogų gabalėliai. O jeigu norite labiau džemo, tada sutrinkite. Šiaip aš netrinu, man taip skaniau :) ATSAKYTI
Ku
2018-07-08 13:21
O kiek laiko virti uogiene? Aciu :) ATSAKYTI
Karina
2018-07-12 13:44
Labai priklauso nuo uogų, aš žiūriu ne pagal laiką, o pagal tai, kad uogienė sutirštėja ir nebesusidaro putos. Tada ir nukaičiu :) ATSAKYTI
ingrida
2018-07-15 07:51
nuo uzvirimo apie 50 min ATSAKYTI
Inga
2023-07-26 18:48
Rimtai? 50minuciu? ATSAKYTI
Dalia
2018-07-02 18:08
Tikrai puiki uogienė, ačiū už primintą receptą ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital