Mėsą užpilti vynu ir 3 dienas marinuoti uždengtame puode. Morką, petražolės šaknį, saliero gumbą ir vieną svogūną nuvaluti supjaustyti mažais kubeliais.
Keptuve įkaitinti sviestą, dėti mėsos gabalą ir apkepti iš visų pusių, kol gražiai parus. Apibarstyti druska ir pipirais. Suberti supjaustytas daržoves, užpilti vynu (kad keptuvo dugne būtų apie 2 cm skysčio) ir troškinti.
Troškinamą mėsą karkartėmis palaistyti vynu, tačiau keptuve neturi būti per daug skysčio.
Svogūnų tyrei blves ir svogūnus nuplauti, 20 minučių pavirti pasūdytame vandenyje, nulupti ir pertrinti per sietelį. Paruoštą tyrę pagardinti grietine, druska ir sviestu.
Troškinimo metu išsiskyrusias sultis perkošti, kietokus padažo komponentus pertrinti per sietelį. Viską išmaišyti, šiek tiek pavirti ir pasūdyti.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)