Itališkas cukinijų ir bulvių apkepas su kumpiu ir mocarela sūriu
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Itališkas cukinijų ir bulvių apkepas su kumpiu ir mocarela sūriu
Itališkas cukinijų ir bulvių apkepas su kumpiu ir mocarela sūriu
Itališkas cukinijų ir bulvių apkepas su kumpiu ir mocarela sūriu
Itališkas cukinijų ir bulvių apkepas su kumpiu ir mocarela sūriu
Autorius apie receptą: Cukinijos mano darže neša vaisių, jos vis kaupiasi šaldytuve – laikas jas sunaudoti. Nebijokite nuo savų cukinijų augalų nuskinti jaunus vaisius, kuo dažniau juos skinsite, Cukinijos mano darže neša vaisių, jos vis kaupiasi šaldytuve – laikas jas sunaudoti. Nebijokite nuo savų cukinijų augalų nuskinti jaunus vaisius, kuo dažniau juos skinsite, tuo daugiau jų augs, o be to, tai jug pačios skaniausios cukinijos – sultingos, sodrios, minkštute odele, o po odele glūdi ir pats jų skanumas. Gaivus lengvas ir labai vasariškas patiekalas, kurį neabejotinai verta išbandyti. Cukinijas verta apkepti orkaitėje, jau vien tik dėl to, kad išgaruotų didžioji dalis jų vandens, kitaip slėgtainis sukauptų daug vandens. Receptui patarčiau rinktis gaminimui skirtą mozarelą, tą kuri yra sausai supakuota vakuume, o ne tą kuri mirksta vandenyje. Kumpį rinkitės tokį, kokį mėgstate, tik geriau jis bus jau supjaustytas, labai plonyčiais griežinėliais. Aš gaminau su vištienos kumpiu – jis yra švenaus skonio ir lengvai pjaustosi jau iškeptame slėgtainyje. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai cukinijų (jaunų)
5 vienetai bulvių (nedidelių)
250 gramų mocarela sūrio
3 vienetai kiaušinių
150 gramų virto kumpio
100 gramų sendintas sūris (tarkuoto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas supjaustykite išilgai, maždaug 0,5 cm storumo juostelėmis, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite lašeliu aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol cukinijos truputį pagels.
2.
Užkaiskite puodą pasūdyto vandens. Bulves nuskustkite, supjaustykite išilgais plonais greižinėliais. Apvirkite supjaustytas bulves pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes, kad būtų pakankamai minkštos, bet nepervirusios. Nupilkite virimo vandenį ir gerai nuvarvinkite.
3.
Kiaušinius išplakite šakute, pagardinkite druska, pipirais.
4.
Nedidelį apkepo indą, maždaug 24*24 cm, išklokite kepimo popieriumi, arba tiesiog patepkite aliejumi. Dugne dėktie sluoksnį apkeptų cukinijų, apiberkite jas plonu sluoksniu sendinto sūrio, dėkite sluoksnį bulvių, tada griežinėliais pjaustytos mocarelos, plonytį sluoksnį kumpio. apliekite trečdaliu plaktų kiaušinių, viską apiberkite plonu sluoksniu tarkuoto sendinto sūrio ir vėl sluoksniuokite cukinijas, bulves, mocarelą, kumpį, užbaigiant sluoksniu cukinijų, kiaušiniais ir sendintu sūriu.
5.
Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 35 - 40 minučių, kol kiaušiniai sukietės. Jei paviršius ims per daug tamsėti, pridenkite aliuminio folija. Mėgaukitės šiuo lengvu slėgtainiu dar karštu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis