Įdaryta žąsis arba antis

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Įdaryta žąsis arba antis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Žąsis (3 kg),
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai džiovintų mairūnų,
druskos.

Įdarui: 300 g grikių kruopų,
150 g žąsų kepenėlių,
petražolės šaknis,
morka,
2 svogūnai,
2 kiaušiniai,
2 šaukštai sviesto,
2 skiltelės česnako,
3 džiovinti grybai,
2 šaukštai smulkintų petražolių lapelių,
šaukštas smulkintų krapų,
pipirų,
druskos.
Puošimui - salotų, petražolės šakelė, pomidoras.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Žąsį nuplaukite, nušluostykite, nupjaukite kakliuką ir sparnų galiukus. Paukštį perpjaukite išilgai stuburo ir atsargiai išimkite kaulus. Mėsa turi likti prie odos. Palikite tik šlaunelių ir sparnų kaulus. Mėsą ištrinkite česnaku, mairūnais, druska, valandą laikykite šaltai ir įdarykite.Įdarui grybus išmirkykite. Į puodą pilkite litrą šalto vandens, sudėkite kaulus, sparnelius ir kakliuką, prieskonines daržoves, vieną svogūną, grybus, įberkite druskos, pipirų ir sultinį apie valandą virkite. Nuovirą iškoškite. Kruopas nuplaukite, nuvarvinkite ir šiame nuovire išvirkite (košė turi būti biri). Kepenėles nuplaukite, nuspauskite, smulkiai supjaustykite ir kepkite svieste kartu su kitu svogūnu. Grikių košę maišykite su tryniais, sukrėskite kepenėles, petražoles, krapus, įberkite pipirų, druskos ir įdarą atsargiai išmaišykite su gerai išplaktais baltymais. Žąsį prikimškite, užsiūkite, keliose vietose subadykite ir 1,5-2 valandas kepkite iki 250°C įkaitintoje orkaitėje nuolat laistydami vandeniu, vėliau - išsiskyrusiomis sultimis. Kai žąsis parus, sumažinkite temperatūrą iki 180″C. Žąsį tiekite stambiai pjaustytą.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Loreta
2010-12-11 14:09
Butinai pabandysiu išsikepti, turėtų būti labai gardu. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital