Gulbytės

AUTORIUS:
Diana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Gulbytės
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
75 gramai sviesto
170 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
130 gramų cukraus
350 mililitrų pieno
300 gramų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Į puodą supilame pieną, sudedame sviestą ir nuolat maišydami užverdame.
Nukeliame nuo viryklės, suberiame miltus ir viską išmaišome, kad neliktų gumuliukų.
2.
Tada suberiame cukrų, gerai išmaišome.
Tešlą truputį atvėsiname, mušame kiaušinius (po vieną), viską gerai išsukame, - tinkamos konsistencijos tešla turi atšokti nuo puodo sienielių ir sušokti į vieną gumulą.
Jei išsukus kiaušinius tešla skystoka (nelaiko savo formos), grąžinkite ją trumpam ant viryklės ir paplikykite maišydami, t.y. trumpai pakaitinkite.
Ji turi būti tokio tirštumo, kad išspaudus sausainius jie laikytų formą.
Taigi, dedame tešlą į konditerinį maišelį ir spaudžiame sausainius, taip pat išspaudžiame gulbėms kakliukus.
3.
Kepame 200 C karštumo orkaitėje 20 - 30 minučių, kol sausainiai gražiai apskrus.
4.
Iškepusių sausinių virsūnėles gražiai nupjauname, ir išpjauname viduje skylutes.
5.
Iš nupjautų viršūnėlių sųformuojam gulbytėm spanelius, kakliukus susmaigstome į kūnelius.
6.
Į padarytas skylutes dedame išplaktą grietinėlę.
AUTORIUS: Diana
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital