Grybų padažas

AUTORIUS:
Asta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 267)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 267)
Grybų padažas
@ Shutterstock
Autorius apie receptą: Skanus skanus, nebrangus ir toks vaikyste kvepiantis. Ne grybų sezono metu gaminu jį su pievagrybiais, o vasarą darau su voveraitėmis ar ūmėdėmis ar baravykais - visiems grybams Skanus skanus, nebrangus ir toks vaikyste kvepiantis. Ne grybų sezono metu gaminu jį su pievagrybiais, o vasarą darau su voveraitėmis ar ūmėdėmis ar baravykais - visiems grybams jis labai tinka. Jeigu norite daugiau skonių, vietoje vandens padažui galima naudoti sultinį arba pieną. Jeigu neturite šviežių žalumynų, įberkite džiovintų (tik berkite tada juos anksčiau, drauge su grybais) arba įdėkite žiupsnelį malto muskato - irgi labai tinka ir suteikia gerą, subtilų poskonį. (...daugiau) Asta
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
200 gramų pievagrybių (arba apvirtų miško grybų)
0.5 stiklinės vandens (arba sultinio ar pieno)
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas miltų
1 šaukštas grietinės (kupinas)
pagal skonį druskos
šiek tiek aliejaus (arba sviesto)
šiek tiek pipirų
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje (arba ant sviesto) iki bus gražiai auksinės spalvos.
2.
Sudėkite švariai nuplautus ir nuvalytus grybus (jei dideli, prieš tai supjaustykite į kelias dalis), ir kepkite, kol nebeliks skysčio nuo grybų.
3.
Suberkite miltus ir pakepkite iki jie bus auksinės spalvos.
4.
Supilkite pusę stiklinės vandens (arba sultinio ar pieno), įberkite pipirų, druskos, žalumynų (dėjau krapų ir petražolių) ir troškinkite kelias minutes ant silpnos ugnies.
5.
Tada sudėkite grietinę, išmaišykite, dar apie minutę pakaitinkite (nebeužvirinkite) ir palikite 10 minučių pastovėti.
Patarimai:
Skystis. Jeigu norite daugiau skonių, vietoje vandens padažui galima naudoti sultinį arba pieną ar net grietinėlę (tada grietinės pabaigoje galite nebedėti).
Padažo tirštumas. Jei padažas sutirštėjo kiek per daug jūsų skoniui, papildomai įpilkite šiek tiek skysčio (vandens, sultinio ar pieno). Jei padažas atrodo per skystas, pakaitinkite šiek tiek ilgiau.
Pagardai. Jeigu neturite šviežių žalumynų, įberkite džiovintų (tik berkite tada juos anksčiau, drauge su grybais), pavyzdžiui, labai tinka itališkos žolelės, arba įdėkite žiupsnelį malto muskato - irgi labai tinka ir suteikia gerą, subtilų poskonį.
AUTORIUS: Asta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Elvis
2023-08-30 14:25
Super, ant tiek patiko, kad tik ji ir darau pastoviai,100 balu!! ATSAKYTI
Ina
2019-08-14 20:50
Gaminau su raudonikiais ir pienu.Liuks! ATSAKYTI
Aušra
2019-07-15 10:22
Labai puikus padažiukas! Tiesa, darant su pievagrybiais, iš jų neišsiskyrė vanduo, tad net teko pridėti aliejaus truputį, kad nedegtų kepami grybai. ATSAKYTI
andrius
2018-08-31 21:16
super :) ATSAKYTI
Dovilee
2018-06-12 08:11
Tikrai labai skanus padažas! ATSAKYTI
Neringa
2018-01-22 16:51
Pritariu , tikrai labai skanu gavos padazas, ir vertas demesio receptas:-) ATSAKYTI
Inga
2016-01-20 19:41
Tikrai vertas dėmesio receptas :-) ATSAKYTI
diana
2015-08-15 13:03
Niam niam, tik vietoje vandens pilu pieną, dar skaniau šitaip :) ATSAKYTI
Inga
2017-07-26 22:19
As pilu grietinele .Ui kaip skanu! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital