Autorius apie receptą:
Greitas ir labai skanus obuolinis pyragas, kurį paruošti neužtruksite. Reikės tik sutarkuoti obuolius, sumaišyti kelis ingredientus, susluoksniuoti ir palaukti, kol iškeps!
Greitas ir labai skanus obuolinis pyragas, kurį paruošti neužtruksite. Reikės tik sutarkuoti obuolius, sumaišyti kelis ingredientus, susluoksniuoti ir palaukti, kol iškeps!
Dominyka
AKCIJOS:
Rodytiakcijas
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
1 kilogramas
obuolių
1 stiklinė
kvietinių miltų
1 stiklinė
manų kruopų
1 stiklinė
cukraus
200 gramų
sviesto
(šalto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Obuolius nulupti, išvalyti ir sutarkuoti burokine tarka.
2.
Miltus, cukrų ir manus suberti į dubenį ir išmaišyti.
3.
Kepimo formos (naudojau 22 cm skersmens) dugną iškloti sviestiniu kepimo popieriumi ir galime pradėti sluoksniuoti: pirmiausia tolygiai paskirstytas obuolių sluoksnis, tuomet miltų mišinys, vėl obuoliai, vėl miltai ir t.t. Viršutinis sluoksnis turi būti miltų mišinio. Tuomet ant viršaus užtarkuoti ar supjaustyti plonomis riekelėmis ir išdėlioti sviestą, kad kuo gražiau padengtų visą miltų paviršių.
4.
Dėti kepti į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę 30 - 40 minučių, kol viršus apskrus.
Man jautėsi manai traškantys. Kažin kodel jie neištirpo
ATSAKYTI
ruta
2010-12-16 14:17
labai skanus ir paprastas...o jei valgai silta ir su ledais...niam niam niam...
ATSAKYTI
Laura
2010-06-25 20:08
Lengvas skanus pyragas, senai darau. Tik as kai jau idedu i skarda tarkuotus obuolius ant ju pabarstau vaniles ir cinamono. O sviesta mikreje pasildau, geriau sitaip, na bent jau man:)
ATSAKYTI
Eglė
2010-06-23 13:09
As dariau ir nekarta...zinojau is labai senai ta recepta...tikrai skanu.:) beje...si recepta vadinu tinginiu arba poniu...kadangi nieko cia beveik nereikia daryti, o skonis gaunasi tikrai neblogas:)
ATSAKYTI