Greitas nekeptas varškės tortas su konservuotais persikais ir želė viršumi

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė‎
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 33)
Greitas nekeptas varškės tortas su konservuotais persikais ir želė viršumi
Autorius apie receptą: Labai skanus ir gaivus! Pats idealiaus jis gamintas ant biskvitinio pagrindo, sulaistyto sirupu nuo tų pačių konservuotų persikų, sumaišytu su trupučiu citrinos sulčių. Bet Labai skanus ir gaivus! Pats idealiaus jis gamintas ant biskvitinio pagrindo, sulaistyto sirupu nuo tų pačių konservuotų persikų, sumaišytu su trupučiu citrinos sulčių. Bet labai skanu ir su sausaininiu pagrindu, o darbo mažiau :) (...daugiau) Anželika Stančikienė‎
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
2 pakeliai sausainių (Gaidelis ar kt.)
80 gramų sviesto
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
400 gramų konservuotų persikų (galima ir daugiau)
pagal skonį cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
40 gramų želatinos
Viršui:
1 pakelis želės (mėgiamo skonio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Želatiną užpilame šiek tiek vandens (kad apsemtų želatiną ir būtų per porą pirštų virš jos). Paliekame 15-20 minučių išbrinkti.
2.
Sausainius sutriname iki trupinių, į juos sudedame lydytą sviestą ir viską išmaišome. Masę sudedame į formą, išlygininame ir paspaudžiame rankomis, taip suformuodami pagrindą. Padedame į šaldytuvą, kol darysime kemą.
3.
Išbrinkusią želatiną pakaitiname ant labai nedidelės ugnies arba garų vonelėje, jog granulės ištirptų (tik jokiu būdu neužviriname) ir paliekame atvėsti. Kol vėsta, supjaustome persikus.
4.
Varškės kremui varškę išsukame su cukrumi (jo dėkite pagal savo skonį ir saldumo mėgimą) ir su puse sirupo nuo persikų.
5.
Atvėsusią želatiną supilame į varškę, išmaišome, supilame pjaustytus persikus. Šį kremą supilame ant sausainių ir gražiai išlyginame. Padedame į šaldytuvą, jog varškės kremas sustingtų.
6.
Kai pyragas atšals ir varškės sluoksnis bus gana tvirtas, ant viršaus atsargiai užpilkite žėle, pagamintą pagal nurodymus ant pakuotės (tik būtinai visiškai atvėsintą). Padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų, o tada skanaujame!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė‎
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Visada
2019-12-01 17:05
Yra blogai kai tiksliai neparašoma kiek vandens konkrečiam kiekiui želatinos ATSAKYTI
Diana
2022-03-20 21:39
Vandens visada dauginkite želatinos kiekis kart 5, t.y. 40g želatinos reikės apie 200ml vandens. ATSAKYTI
K
2018-12-22 22:00
O persikų maža ar didelė skardinė? ATSAKYTI
Diana
2018-12-23 17:24
Šiam receptui mažesnė naudojama (apie 400g svorio ji būna). Bet pačių persikų galite dėti ir daugiau, skonį jie tik pagerina, tik skysčio į varškę daugiau nepilkite (jeigu nuo mažos persikų skardinės, pilkite pusę skysčio, o jeigu nuo didelės - ketvirtadalį skysčio). ATSAKYTI
Juste
2017-11-24 20:23
O man nesigavo... kai supyliau varske ji buvo labai skysta, neliko ka lyginti ATSAKYTI
Kamilė
2017-11-27 15:42
O pastovėjus šaldytuve nesustingo varškės sluoksnis? Jeigu ne, galbūt želatina pavedė (kartais taip, deja, nutinka) arba gal ją užvirinote tirpindama, nes tada ji irgi nesustingsta? ATSAKYTI
Viktorija
2017-03-22 03:14
O iš kur žinoti kiek cukraus dėti? ATSAKYTI
Vanda
2017-03-23 00:05
Parašyta receptuke, 2 šaukštai :-) ATSAKYTI
Lijana
2017-03-15 11:45
Paprastas ir gaivus torčiukas ATSAKYTI
Silvija
2017-03-11 15:12
Labai skanus tortas, dar dėjau konservuotų ananasų ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital