Greitas nekeptas varškės tortas

AUTORIUS:
Anželika Stančikienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Greitas nekeptas varškės tortas
Autorius apie receptą: Labai paprastai paruošiamas ir fantastiškai skanus varškės tortas, kurio nereikia kepti. Forma naudojama 25 cm skersmens. Labai paprastai paruošiamas ir fantastiškai skanus varškės tortas, kurio nereikia kepti. Forma naudojama 25 cm skersmens. Anželika Stančikienė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
1 vienetas biskvito (arba 200 gr sausainių ir 80 gr sviesto)
100 mililitrų vandens
3 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas cukraus
Kremui:
1 kilogramas kreminės varškės
100 gramų grietinės
100 gramų uogų
100 mililitrų vandens (šalto)
5 šaukštai cukraus
3 šaukštai želatinos
1 šaukštas citrinos žievelės
Papuošimui:
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sulaistymui skirtą vandenį pašildyti prikaistuvyje, suberti cukrų ir citrinos sultis, virti, kol cukrus ištirps. Sirupu sulaistyti biskvitą. Beje, vietoje pirktinio biskvito galima naudoti sausinių pagrindą: ~200 gramų sausainių sutrupinti iki smėlio konsistencijos trupinių ir išmaišyti su tirpintu sviestu. Šia mase iškloti kepimo popieriumi išklotą formą, nusegamais kraštais ir palikti šaldytuve valandėlui, kad šiek tiek sustingtų. Jeigu gaminate sausainių pagrindą, jo sirupu sulaistyti nereikia.
2.
Želatiną užpilti šaltu vandeniu ir palikti ~15 minučių išbrinkti. Tuomet poros sekundžių intervalais šildyti mikrobangėje, vis pamaišant, kol ištirps, arba įstatyti į didesnį indą, kuriame virti vandenį ir ištirpinti garų vonelėje. Galima ir tiesiog kaitinti ant labai mažos ugnies, intensyviai maišant, kol ištirps, bet neužvirs, taip pat stebėkite, kad nepridegtų!
3.
Varškę sutrinti su cukrumi ir grietine, intensyviai maišant supilti atvėsusią želatiną, sudėti uogas ir masę užpilti ant biskvito. Palaikyti šaltai 2 - 3 valandas, kol sustings. Patiekiant galima dar papuošti šviežiomis uogomis. Skanaus!
AUTORIUS: Anželika Stančikienė
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Jūratė
2018-03-31 16:53
Ar tikrai želatinos 3 šaukštai, o ne šaukšteliai? ATSAKYTI
Dana
2018-03-31 18:47
Tikrai trys šaukštai, nes tokiam kiekiui kremo panašiai ir reikia želatinos ir panašiai visada pati dedu, 3 šaukštelių bus tikrai mažai ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital