Greitas kefyro pyragas su obuoliais - labai skanus!

AUTORIUS:
LaMaistas.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 14)
Greitas kefyro pyragas su obuoliais
Greitas kefyro pyragas su obuoliais
Greitas kefyro pyragas su obuoliais
Greitas kefyro pyragas su obuoliais
Autorius apie receptą: Purus, gardus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Aš mėgstu jame obuolius dėti ant viršaus, nes labai gražiai atrodo patiekiant, bet galima jų įpjaustyti ir į vidų, tada Purus, gardus ir labai lengvai pagaminamas pyragas. Aš mėgstu jame obuolius dėti ant viršaus, nes labai gražiai atrodo patiekiant, bet galima jų įpjaustyti ir į vidų, tada obuolių galite naudoti ir daugiau - kokius 4-5 obuolius. Vietoje sviesto tinka naudoti ir neutralaus skonio aliejų, tada pyragas būna kiek drėgnesnės, sunkesnės tekstūros. Jeigu naudotumėte aliejų, jį tiesiog įpilkite drauge su kefyru į išplaktus su cukrumi kiaušinius. Dar labai šiam pyragui tinka įberti saują-dvi razinų, o jeigu jas prieš tai pamirkysite rome arba brendyje, pirštus nusikąsite! Beje, jeigu norite dar sodresnio, skalsesnio skonio, kefyrą galite pakeisti grietine.
(...daugiau) LaMaistas.lt
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 vienetai obuolių (geriau rūgštesnių)
2 stiklinės miltų
1 stiklinė kefyro
3/4 stiklinės cukraus (arba pagal skonį)
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei kiaušiniais iki purumo (aš tą paprastai darau elektriniu plakikliu). Supilti kefyrą ir dar truputį paplakti.
2.
Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei cinamonu, ir viską išmaišyti (jau šaukštu, nebe elektriniu plakikliu). Turėtų būti daugmaž riebios grietinės konsistencijos tešla. Jeigu būtų skystesnė, įdėkite dar truputį miltų, o jeigu tirštesnė - įpilkite dar truputį kefyro.
3.
Tešlą supilti į sviestu pateptą arba kepimo popieriumi išklotą apvalią formą (naudojau 24 cm skersmens). Ant viršaus susmaigstyti nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius.
4.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (arba kol įkištą medinį pagaliuką ištrauksite švarų).
5.
Patiekdami galite apibarstyti cukraus pudra. Be galo skanu šį pyragą valgyti karštą su ledais!
Patarimai:
Aš mėgstu jame obuolius dėti ant viršaus, nes labai gražiai atrodo patiekiant, bet galima jų įpjaustyti ir į vidų, tada obuolių galite naudoti ir daugiau - kokius 4-5 obuolius.
ietoje sviesto tinka naudoti ir neutralaus skonio aliejų, tada pyragas būna kiek drėgnesnės, sunkesnės tekstūros. Jeigu naudotumėte aliejų, jį tiesiog įpilkite drauge su kefyru į išplaktus su cukrumi kiaušinius.
Jeigu norite dar sodresnio, skalsesnio skonio, visą arba dalį kefyro galite pakeisti grietine.
Matavimui naudojau 240 ml stiklinę.
Pieno produktų „Saulės pienas“ galite įsigyti tik parduotuvėse MAXIMA.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (22)
Kristina
2022-08-01 18:53
Puikus receptas, veitoi obuoliu dėjau rabarbarų ir avietes bandžiau ir su juodaisiais serbentais, visais atvejais gavosi puikus pyragas :) ATSAKYTI
Justina
2020-10-13 21:16
Siandien kepiau, skaniai gavosi, gerai iskilo, purus, gardus ATSAKYTI
Miglė
2020-09-03 17:26
Superinis pyragas, visi labai išgyrė! Kepiau su slyvomis, šian kepsiu su obuoliais :) ATSAKYTI
Jurga
2021-01-23 21:35
Vietoj obuolių dėjot slyvų? Džiovintų? ATSAKYTI
Egle
2020-04-08 12:14
Sveiki, o jei vietoj kefyro pasuku ipilciau? Neturiu kefyro... ATSAKYTI
Agnė
2020-04-08 14:24
Manau, pasukos čia taip pat puikiai tiks :) ATSAKYTI
Ieva
2020-03-24 19:03
Skanussss :))) ATSAKYTI
Robertas
2020-01-18 16:49
labai skanus pyragas,tik as dejau dar varskes. Super. ACIU ATSAKYTI
Daiva
2019-10-18 12:09
Labai skanus pyragas ATSAKYTI
Neringa
2019-08-18 18:10
Dar tokio skanaus nebuvau kepusi, apsivalgiau :) ATSAKYTI
Danguole
2019-04-30 23:43
Ziauriai skanus pyragas! ATSAKYTI
Kristina
2019-01-25 19:19
Laaabai skanus ir purus. ATSAKYTI
Vitalija
2019-01-12 15:43
Labai gerai viskas pavyko, buvo labai skanu. Tik aš cinamono į tešlą nedėjau, užbarsčiau ant viršaus obuolių. ATSAKYTI
Vilpra
2018-11-27 21:12
Ka tik paskanavom!!! Nuostabus pyragas!!! :) ATSAKYTI
eugenija
2018-08-31 22:37
kefyras ir kiausiniai turi butinai kambario temp. ATSAKYTI
Ingrida
2018-08-01 19:37
Nuostabus, greitas ir skanus. Kepiau is dvigupu proporciju ir vietoje obuoliu dejau persikus, dar i tesla imaisiau graikisku riesutu. Vienareiksmiskai puikus pyragas. Aciu uz recepta ATSAKYTI
Rita
2018-02-21 16:41
Liuks. Greitas ir skanus.
ATSAKYTI
Violeta
2018-02-04 18:37
Daug kartu kepiau - labai skanus! ATSAKYTI
Sofija.
2018-01-21 22:44
Aš asmeniškai dedu sodą, truputį mažiau nei kepimo miltelių ir visada gaunasi. Kefyras puikiai užgesina. Kepimo milteliai su priedais ir ne visada gaunasi. ATSAKYTI
Rozalija
2017-08-30 23:42
Kepčiau ir aš, jei būtų produktai gramais surašyti:(... ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital