Greitas biskvitinis abrikosų pyragas "Aukštyn kojom" - drėgnas ir labai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Greitas apverstas biskvitinis abrikosų pyragas
Greitas apverstas biskvitinis abrikosų pyragas
Greitas apverstas biskvitinis abrikosų pyragas
Greitas apverstas biskvitinis abrikosų pyragas
Autorius apie receptą: Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas – paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir tuo pačiu Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas – paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir tuo pačiu labai paprasta kombinacija. O, kad ši skonių simfonija būtų užbaigta iki galo, patiekite pyragą dar truputį šiltą, su vaniliniais ledais. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
10 vienetų abrikosų
3 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas sviesto
Tešlai:
240 gramų cukraus
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
120 gramų sviesto (tirpinto)
120 mililitrų pieno
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Apvalią arba ketvirtainišką kepimo skardą dosniai ištepkite sviestu. Sunaudokite visą gerą šaukštą sviesto, o likučius tiesiog palikite skardos dugne. Medų tolygiai paskleiskite skardos dugne ir apiberkite ruduoju cukrumi. Abrikosus perpjaukite pusiau ir išdėliokite skardoje pjautąja puse į apačią.
2.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, padėkite į šoną.
3.
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Plakite baltymus su žiupseliu druskos iki stangrių putų, po truputį suberkite PUSĘ cukraus ir vanilinį cukrų. Plakite, kol baltymai taps stangrūs ir blizgūs. Trynius išplakite su likusiu cukrumi iki šviesios masės, supilkite tirpintą sviestą, dar plakite iki vientisos masės. Toliau, palengva maišant, suberkite trečdalį miltų, supilkite pusę pieno, paskui dar miltų ir pieno, kol viską gerai sumaišysite. Mediniu šaukštu arba silikonine lopetėle atsargiai įmaišykite baltymus. Paruoštą tešlą supilkite ant paruoštų abrikosų.
4.
Kepkite iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 - 50 minučių, arba kol įsmeigus medinį pagaliuką ir ištraukus jis bus sausas ir švarus.
5.
Leiskite pyragui atvėsti maždaug 15 min., jeigu reikia peilio smaigaliu perbraukite pyrago šonus, kad užtikrinti, jog jis niekur nėra prilipęs prie skardos, uždenkite formą lėkšte ir išverskite pyragą į lėkštę. Mėgaukitės pyragu dar šiltu arba visiškai atvėsntu, o kad skonių efektas būtų dar didesnis patiekite jį su vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital