Greitai rauginti burokėliai

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Porcijų skaičius: 1
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 19)
Greitai rauginti burokėliai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Man šie burokėliai šaltibarščiams daug skanesni negu su actu marinuoti, o ir sveikiau. Galima rauginti ir netarkuotus burokėlius, tik Labai greita, labai paprasta ir labai skanu! Man šie burokėliai šaltibarščiams daug skanesni negu su actu marinuoti, o ir sveikiau. Galima rauginti ir netarkuotus burokėlius, tik jie rūgs ilgiau. (...daugiau) Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 1
4 vienetai burokėlių (virtų)
1 riekė juodos duonos
šiek tiek vandens
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius galima rauginti virtus arba nevirtus. Man labiau patinka rauginti virti, nes jie minkštesni. Jeigu raugintus burokėlius naudosite šaltibarščiams, irgi labiau tiks virti burokėliai.
2.
Burokėlius nuvalykite, sutarkuokite šiaudeliais arba burokine tarka (tarkuoti burokėliai išrūgsta greičiau negu pjaustyti).
3.
Burokėlius sudėkite į indą, kuriame rauginsite (geriausiai tinka stiklinis ar molinis ar keraminis indas). Užvirinkite vandens ir juo užpilkite burokėlius, kad vandens būtų per 1-2 pirštus virš burokėlių. Įdėkite pagal skonį druskos ir išmaišykite. Leiskite viskam atvėsti iki daugmaž kambario temperatūros.
4.
Duonos riekę įvyniokite į švarią drobelę ar marliuką ir dėkite ant burokėlių, truputį spusteldami, jog būtų apsemta vandens ir burokėlių. Burokėlius paslėkite (aš prispaudžiu lėkšte su ant jos uždėtu akmeniu) ir palikite šiltoje vietoje bent parai. O po to vis paragaukite, ar jau pakanka rūgštumo, nes kai patalpa šiltesnė, jie gali rūgti greičiau, kai vėsesnė - lėčiau. Kai jau rūgštelės pakanką, duoną išimkite, o burokėlius perdėkite į švarų stiklainiuką ir laikykite šaldytuve, jog toliau neberūgtų. Geriausia juos suvartoti per porą savaičių.
5.
Galima rauginti ir netarkuotus burokėlius, tik tuomet rauginu juos ilgiau - bent 5-6 paras (galima ir dar ilgiau), o vandenį pasūdau smarkiau (5-6 burokėliams naudoju apie 2 litrus vandens ir 2 šaukštus druskos).
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Vilija
2017-07-04 13:34
Labai labai patiko, nesitikėjau, kad taip paprasta padaryti. Ačiū Karina už tokį puikų receptą!! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital