Greita sluoksniuotos tešlos užkepėlė su pelėsiniu sūriu ir spanguolėmis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Greita sluoksniuotos tešlos užkepėlė su pelėsiniu sūriu ir spanguolėmis
Greita sluoksniuotos tešlos užkepėlė su pelėsiniu sūriu ir spanguolėmis
Greita sluoksniuotos tešlos užkepėlė su pelėsiniu sūriu ir spanguolėmis
Greita sluoksniuotos tešlos užkepėlė su pelėsiniu sūriu ir spanguolėmis
Greita sluoksniuotos tešlos užkepėlė su pelėsiniu sūriu ir spanguolėmis
Autorius apie receptą: Šis derinys gimė visiškai netyčia, kai, beruošiant užkandžius, pritrūkau kriaušių. Juk ne paslaptis – Gorgonzola ir kriaušės puikiai dera tarpusavyje. O kaip dėl Šis derinys gimė visiškai netyčia, kai, beruošiant užkandžius, pritrūkau kriaušių. Juk ne paslaptis – Gorgonzola ir kriaušės puikiai dera tarpusavyje. O kaip dėl spanguolių? Pasirodo, jos irgi puikiai dera su pelėsiniu sūriu! Užkandukus galima valgyti vienus arba pagardinti gražgarstėm ir vytintu kumpiu. Pritrūkau Gorgonzolos, tai viename įdėjau truputį Feta sūrio – visai tiko. Taip pat, “iš bėdos” Gorgonzolą galima pakeisti kitokiu pelėsiniu sūriu. (...daugiau) Natalija, Tasha.lt
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 lapai sluoksniuotos tešlos
100 gramų gorgonzola sūrio (galima maišyti ir su kitais sūriais)
2 saujelės spanguolių
1 šaukštas medaus
šiek tiek rozmarino
šiek tiek balzamiko kremo
šiek tiek gražgarsčių (nebūtina)
šiek tiek vytinto kumpio (nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Tešlą atititrpiname ir truputį iškočiojame. Aš kraštelius apipjausčiau ir statmenai prilipinau prie tešlos lakštų krašto, nes maniau, jog sūris išbėgs. Bet to daryti nebūtina. Įkaitinam orkaitę iki 180C laipsnių ir pašaunam lakštus 5 minutėms.
2.
Kol kepa, sutrinam spanguoles su medumi. Ištraukiam tešlą iš orkaitės, aptepam spanguolių padažu, išdeliojame stambiai pjaustytą sūrį ir tarp pirštų patrintus rozmarinus.
3.
Viską pašauname vėl į orkaitę 10 – 15 minučių. Sūris turi išsilydyti, krašteliai įgauti auksinį atspalvį, o svarbiausia, kad dugnas būtų ne “šlapias”. Ištraukiame iš orkaitės, pagardinam Balzamico padažu. Jeigu norisi sočiau, uždedam salotų ir kumpelį.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
pyragai, kepiniai
karšti patiekalai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

skanu@lamaistas.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

reklama@tipro.lt

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis