Gaspadoriaus užkepėlė

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 59)
Gaspadoriaus užkepėlė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Jautienos faršas, ir kiaulienos, 500 gramų
Balta duona, riekės, 4-5, vieneto
Svogūnai, 1 vienetas
Morkos, 1 vienetas
Česnakai, 2 skiltelės
Kiaušiniai, 1 vienetas
Kvietiniai miltai, 4 šaukštai
Druska, pagal skonį
Juodieji pipirai, pagal skonį
Pomidorų pasta, 2 šaukštai
Aliejus, kepimo indui patepti
Džiūvėsėliai, truputį
Rauginti agurkai, 3-4, vieneto
Fermentinis sūris, tarkuotas, 150 gramų
Citrinų sultys, truputį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulvių pagrindui reikės: bulvės, 4-5 vnt kvietiniai miltai, 4 šaukštai sviestas, 30 g kefyras, 1 šaukštas kiaušinis, 1 vnt druсka, truputis karis, ar kiti mėgstami prieskoniai, truputis Išverdame bulves ir sutriname bulvių košę, į ją įmaišydami miltų, sviesto, kefyro, kiaušinį, druską, prieskonius. Pasiruošiame įdarą: Į įkaitintą keptuvę dedame faršą, pjaustytą svogūno galvą, susmulkintą česnakėlį, pipirų, druskos bei pomidorų tyrę. Baigiant kepti mėsai, sudedame tarkuotą morką kelioms minutėms kartu pasitroškinti. Apipjaustome duonos riekių kraštelius ir lengvai paskrudinam orkaitėj, ar apkepame keptuvėje. Kepimo indą išklojame folija, patepame aliejumi bei apibarstome džiūvėsėliais. Duona uždengiame kepimo indo dugną. Išplakame kiaušinį su miltais bei šlakeliu vandens ir užpilame duoną. Pabarstome dar kartą džiūvėsėliais ir dedame sluoksnį paruošto faršo. Dedame smulkintus raugintus agurkėlius, pabarstome sūriu ir užpilame viską bulvių koše. Viršų dar kartą užbarstome trupučiu sūrio. Užkepėlę pašlakstykite aliejaus bei citrinos sulčių mišiniu ir šaukite į gerai įkaitintą orkaitę kokiai 20 minučių. O tada kelias minutes pakepkite grilyje, kad apskrustų. Skanaus. Jei turite mažus kepimo indelius (geriausiai tinka molinukai), puikiai tiks paruošti juose po vieną porciją. Visa skarda tinka alkanai šeimynai, o molinukai draugams. Jei norite nustebinti svečius, bulvių košę padarykite tirštesnę įdėję miltų. Ją formuokite konditeriniu švirsktu, bus labai puošnu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
rrrrrr
2010-12-14 13:55
siaip labai patiko tiek man, tiek seimynai. tik man kazko tos batono riekutes prikibo prie dugno :) o gal cia taip ir turi buti? :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital