Gardžios kepenėlės sūrio ir jogurto padaže

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 28)
Gardžios kepenėlės sūrio ir jogurto padaže
Autorius apie receptą: Labai skanus padažas. Jogurtą galima pakeisti grietine arba grietinėle. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele! Labai skanus padažas. Jogurtą galima pakeisti grietine arba grietinėle. Skanaukite su bulvių koše, ryžiais, makaronais ar tiesiog duonos riekele! Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
600 gramų vištų kepenėlių (ar kitokių)
200 gramų jogurto, natūralaus
150 gramų lydyto sūrio
2 vienetai svogūnų
1 stiklinė vandens
3 skiltelės česnako
1 šaukštas krapų (smulkintų)
šiek tiek provanso žolelių (arba čiobrelių)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kepenėles supjaustome, pabarstome Provanso žolelėmis arba čiobreliais, išmaišome ir paliekame pastovėti, kol kepsime svogūnus.
2.
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname, kol gražiai pagelsta. Išimame iš keptuvės. Toje pačioje keptuvėje apkepiname kepenėles, kol gražiai apskrunda. Dedame atgal svogūnus, įpilame stiklinę vandens ir uždengę patroškiname apie 10 minučių. Tuomet sudedame sūrį ir maišome, kol jis išsilydo.
3.
Jogurtą sumaišome su krapais, susmulkintais česnakais ir sudedame į keptuvę su kepenėlėmis, įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių pagal skonį. Viską išmaišome ir uždengę troškiname ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Viktorija
2023-08-03 19:59
Ar troškinimas iš viso 20min gaunasi? Ar viska sudedam tik ant galo sūris ? Ir gaunasi 10min ATSAKYTI
Gintarė
2023-08-07 12:12
Įpilus vandens ir uždengus troškinti apie 10 minučių, tuomet sudėjus sūrį permaišyti ir pašildyti iki kol išsilydo. Po to sumaišyti jogurtą, krapus, česnakus ir sudėti į keptuvę su kepenėlėmis, suberiami prieskoniai, išmaišoma, uždengiama ir kepama dar 10 minučių. ATSAKYTI
Nemira
2020-11-08 11:18
Labai skanu ATSAKYTI
Laima
2019-02-07 18:24
O man jogurtą sutraukė į varškę... :(
ATSAKYTI
Ieva
2019-02-08 08:09
Taip gali nutikti, jei kaitinama per ilgai ar ant per didelės kaitros. ATSAKYTI
Gražina
2020-11-10 19:45
Ir man sutraukė ... Ir rodos kaitinau ant vidutines, ir 10 min, bet nesigavo. Ir vizualiai negražu ATSAKYTI
Česlava
2018-07-06 07:17
Tie kas ištikrųjų nemėgsta kepenėlių, tai nebus skanu. O man labai patiko. Tik kitą kartą atsisakysiu jogurto ir česnako, nes jau ištirpinus sūrelį buvo tobula ;) ATSAKYTI
Mamytė
2017-03-05 09:05
Vaikučiai nelabai kepenėlių mėgsta, bet močiutė, pamenu, vis sakydavo vaikystėj, kad labai sveika, tai galvojau, apgausiu juos truputį. Nu ir ką, net nesuprato, kad kepenėles valgo :))) gaminsiu ir dažniau! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital