Gardusis orkaitėje keptas moliūgas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gardusis orkaitėje keptas moliūgas
Autorius apie receptą: Tinka kaip puikus garnyras šalia mėsos arba žuvies kepsniuko. Skaniausias jis būna šiltas, bet man gardu ir atvėsęs. Dažnai išsikepu porai dienų į priekį, kad turėčiau kuo Tinka kaip puikus garnyras šalia mėsos arba žuvies kepsniuko. Skaniausias jis būna šiltas, bet man gardu ir atvėsęs. Dažnai išsikepu porai dienų į priekį, kad turėčiau kuo greitosiomis paskaninti salotas, trintą sriubą, humusą, sumuštinį ar tiesiog sparčiam užkandukui. Beje, labiausiai kepimui tinka žaliasis moliūgas arba muskatinis moliūgas. Žaliasis man išvis yra moliūgų dievas. Bet bus gardu ir su įprastu oranžiniu, tik jį kepu šiek tiek ilgiau (+15-20 min), kad skonis dar labiau susikoncentruotų, nes šis klasikinis moliūgas yra silpnesnio skonio negu spalvotieji jo giminaičiai. (...daugiau) Dovilė, Be Dietų
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1/4 vieneto moliūgų
1 šaukštelis aitriosios paprikos
1 šaukštelis saldžiosios paprikos
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (nebūtina)
0.5 šaukštelio druskos
Aptepimui:
šiek tiek alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.
2.
Moliūgo minkštimą su sėklomis išskobkite, o patį moliūgą supjaustykite daugmaž 1-2 cm storio riekelėmis. Riekeles iš abiejų pusių patepite aliejumi ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Būna patingiu ir pjaustau stambiau - taip irgi galima, tik ilgiau keps. Riekelių nelupu, nes kai moliūgas jaunas, jos sukepa ir galima valgyti, o jeigu žievė storesnė - ją tiesiog palieku valgydama. Užtat gaminimo procesas pagreitėja ir kepamos riekelės geriau išlaiko moliūgiška formą, nesukrinta.
3.
Mažame induke sumaišykite prieskonius ir druską bei gautu mišiniu apibarstykite moliūgo skilteles.
4.
Šaukite į orkaitę ir kepite apie 40 - 50 minučių. Jeigu pjaustau storesnėmis riekelėmis, tada kepu ilgiau (valandą ar net daugiau), nes man skaniausia kai moliūgas ne tiesiog įkandamai suminkštėja, o taip labiau sukepa. Tada jo skoniai susikoncentruoja ir būna daug gardžiau :-)
5.
Išėmus iš orkaitės leiskite riekelėms bent 5 - 10 minučių pastovėti ir truputį atvėsti. O tada skanaukite!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kepėja
2021-08-24 13:40
Kas yra žaliasis moliūgas? Koks veislės pavadinimas? ATSAKYTI
Dovilė
2022-01-19 12:13
Moliūgas žalia odele :) Aš naudojau Kabocha rūšies, nes man jis tobulas, bet tinka ir muskatinis ar sviestinis moliūgas. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital