Gaivus nekeptas jogurtinio kremo tortas su vyšniomis

AUTORIUS:
Jurgita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Gaivus nekeptas jogurtinio kremo tortas su vyšniomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų sausainių
100 gramų sviesto
500 mililitrų grietinės
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
370 mililitrų jogurto, natūralaus
40 gramų želatinos
300 gramų šaldytų vyšnių
0.5 stiklinės cukraus pudros
1 pakelis vyšnių želė
2 šaukštai vanilinio cukraus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 žiupsnelis šokolado (smulkinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Iš anksto pasiruošiame vyšnių želė pagal aprašymą ant pakelio, tik vandens pilti 100ml mažiau, ir padedame šaltai, kad sustingtų.
Sausainius susmulkiname iki smulkių trupinių.
Sviestą išlydome ir supilame į sausainių trupinius, išmaišome.
2.
Gautą masę dedame į skardą nuimamais kraštais (galima iškloti kepimo popieriumi, kad legviau būtų išimti), spaudžiant rankomis išlyginame iki lygaus pagrindo ir dedame į šaldytuvą apstingti.
Išbrinkintą želatiną ištirpiname karšto vandens vonelėje ir atvėsiname.
Grietinę, jogurtą, grietinėlę supilame į dubenį aukštais kraštais ir plakame kelias minutes elektriniu plakikliu, tada po truputį pilame cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis (nuolat plakant) ir dar plakame kol masė sutirštės.
Grietinės masę padaliname į dvi dalis.
3.
Vieną dedame į šaldytuvą, o į kitą įmaišome pusę kiekio želatinos ir pjaustytos sustingusios želė kubelius, užpilame ant sausainių ir dedame į šaldytuvą kol apstings.
Ant nuvarvintų vyšnių pilame kelis šaukštus grietinės masės, 5 šaukštus želatinos, išmaišome ir paskirstme ant jau apstingusio torto.
Padedame vėl šaltai, kad sustingtų.
4.
Paskutiniam sluoksniui sumaišome grietinės masę su likusia želatina.
Užpilame ant jau apstingusio vyšnių sluoksnio, apibarstome šokolado drožlėmis.
Leiskite stingti per naktį.
Skanaus!
AUTORIUS: Jurgita
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Sandra
2017-04-12 13:51
Isbandytas ir be galo skanus tortukas, patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital