Gaivus nekeptas jogurtinis tortas su uogomis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 96)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 96)
Gaivus nekeptas jogurtinis tortas su uogomis
Autorius apie receptą: Paprastas, lengvai pagaminamas ir skanus tortas. Naudojau 18 centimetrų formą. Paprastas, lengvai pagaminamas ir skanus tortas. Naudojau 18 centimetrų formą. Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
130 gramų šokoladinių sausainių (su šokolado gabaliukais)
50 gramų sviesto (ištirpinto)
1 sluoksnis:
200 gramų jogurto (natūralaus)
170 gramų mėlynių (naudojau šaldytas)
100 gramų grietinėlės, 35% riebumo
70 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
pagal skonį cukraus
2 sluoksnis:
200 gramų jogurto (natūralaus)
170 gramų braškių
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
70 mililitrų vandens
15 gramų želatinos
pagal skonį cukraus
Glajui:
90 gramų šokolado
40 mililitrų grietinėlės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sausainius sulaužome ir sudedame į elektrinį trintuvą, supilame ištripintą sviestą ir sutriname. Torto formą išklojame kepimo popieriumi ir paskirstome sausainių masę, gerai paspaudžiame ir paliekame šaldytuve 30 minučių, kad sustingtų.
2.
Pirmam sluoksniui užpilame želatiną vandeniu, paliekame, kad išbrinktų. Vėliau pakaitiname, kad visiškai ištirptų, bet neužviriname ir paliekame atvėsti.
3.
Sudedame mėlynes į elektrinį trintuvą, sutriname. Jogurtą išplakame su cukrumi, įmaišome sutrintas mėlynes ir želatiną. Išplakame grietinėlę iki standumo, atsargiai sumaišome su jogurto-mėlynių mase ir supilame į torto formą, ant sustingusio pagrindo. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
4.
Antram sluoksniui su želatina darome tą patį kaip ir prieš tai. Braškes sudedame į elektrinį trintuvą ir sutriname. Jogurtą išplakame su cukrumi, įmaišome braškes, želatiną ir išplaktą grietinėlę. Supilame ant mėlynių sluoksnio ir vėl dedame į šaldytuvą sustingti.
5.
Kai tortas sustings, atsargiai nuimame torto formą. Kad forma lengvai nusiimtų ir tortas nesutrūktų, karštu vandeniu sudrėkiname rankšluostį, apvyniojame jį aplink torto formą, šiek tiek palaikome, tada kraštai nusiima lengvai. Glajui šokoladą išlydome su grietinėle, truputį atvėsiname ir užpilame ant torto.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Gabriele
2022-05-17 16:41
O ar galima ir braskes naudoti saldytas ar visgi skonis geresnis su svieziomis? ATSAKYTI
Simona
2022-05-17 16:58
Galima, tik atitirpinkit ir nupilkit susidariusį skystį prieš tai ;) ATSAKYTI
Aušra
2020-06-25 00:18
O kaip reikėtų padidinti produktų skaičių 24cm tortinei? ATSAKYTI
Raimonda
2020-06-25 09:17
Dauginkit viską iš 1.33 :) ATSAKYTI
Ausra
2019-02-24 19:49
Labai patiko glajus ATSAKYTI
Agne
2018-08-09 19:14
Kaip tik stengsta saldytuve, nekantriai laukiame :) ATSAKYTI
Agne
2018-08-10 19:38
Siek tiek pakoregavau ingredientus, vietoje saldytu uogu ir dvisluoksnio kremo naudojau braskinio-vanilinio jogurto + grietineles+cukraus pudros+zelatino misini. Skonis buvo dangiskas, netgi sveciai pasiprase gabalelio i namus :) ATSAKYTI
Violeta
2018-05-21 08:35
Labai skanus tortas ATSAKYTI
Soneta
2017-10-17 08:27
Aciu, Vanda, nepastebejau :) ATSAKYTI
Soneta
2017-10-15 20:35
I kokio skersmens tortine rekomenduojate gaminti si tortuka? ATSAKYTI
Vanda
2017-10-16 22:36
Autorė yra parašiusi recepto viršuje, kad tortą darė 18 cm skersmens tortinėje :-) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital