Slyvų pyragas su varške - drėgnas, gaivus ir labai skanus

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 13)
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
Slyvų pyragas su varške
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Įdarui:
7 vienetai slyvų
150 mililitrų vandens
100 mililitrų cukraus
0.5 vieneto apelsinų
1 vienetas vanilės ankšties
Tešlai:
200 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
120 gramų cukraus
100 gramų sviesto
100 gramų kreminės varškės (arba paprastos varškės, žr. patarimus)
5 šaukštai pieno
1 šaukštas apelsinų sulčių
1 šaukštelis kepimo miltelių
šiek tiek apelsino žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įdarui vandenį ir cukrų užvirti, įmesti vanilę, pavirti porą minučių. Slyvas supjaustyti apie 1 cm skiltelėmis, užpilti iš pusės apelsino išspaustomis sultimis. Sumažinus sirupo kaitrą sumesti slyvas (kartu su sultimis) ir dar minutę pavirus išjungti. Palikti sirupe pravėsti.
2.
Tešlai kiaušinius, minkštą sviestą ir cukrų išsukti kartu, įmaišyti varškę. Berti miltus sumaišytus su kepimo milteliais, pilti pieno ir apelsino sultis bei žievelę. Viską išmaišyti iki vientisumo.
3.
Tešlą paskleisti plonu sluoksniu apvalioje skardelėje (tinka 24-26 cm skersmens), kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Ant tešlos viršaus išdėlioti nuo sirupo nuvarvintas slyvas.
4.
Pyragą kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 50-55min. Ar iškepęs, patikrini mediniu pagaliuku. Pyragui iškepus slyvas patepti sirupu, kuriame jos virė.
5.
Pyragą pjaustyti atvėsusį. Jį skanauti tika su ledais ar plakta grietinėle.
Patarimai:
Vietoje kreminės varškės galite naudoti ir paprastą varškę - 80 g varškės pertrinkite per sietelį (arba sutrinkite elektriniu trintuvu, jog neliktų gumuliukų) ir sumaišykite su šaukštu grietinės ar jogurto.
Jai kepant slyvos per daug skrunda galima pridengti kepimo popieriumi.
Likusį sirupą nuo slyvų galima panaudoti gaminti šaltai arbatai, gaivai.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Aneta
2019-11-17 14:11
ar būtina slyvas sirupe virti? Kuo blogai nevirtos? ATSAKYTI
Inga
2019-11-28 18:08
Sirupe virtos bus kitokio skonio ir tekstūros :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital