Gaivus grietininis želė desertas "Vaivorykštė"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Gaivus grietininis želė desertas "Vaivorykštė"
Gaivus grietininis želė desertas "Vaivorykštė"
Gaivus grietininis želė desertas "Vaivorykštė"
Autorius apie receptą: Užtruksite šiek tiek ir indų plauti teks nemažai, bet... Ar dar gaminčiau? Taip, taip, taip... Tiesa, žele naudokite tokią, kokios turite namuose arba kokią mėgstate. Svarbu Užtruksite šiek tiek ir indų plauti teks nemažai, bet... Ar dar gaminčiau? Taip, taip, taip... Tiesa, žele naudokite tokią, kokios turite namuose arba kokią mėgstate. Svarbu tik, kad būtų skirtingos spalvos. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
800 gramų grietinės
300 mililitrų vandens (karšto)
150 gramų cukraus
1 pakelis apelsinų želė
1 pakelis mėlynių želė
3 šaukšteliai želatinos
1 šaukštelis kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė supilame į du skirtingus indelius, užpilame ant kiekvienos želė po 150 ml karšto vandens. Išmaišome iki visiško ištirpimo. Želatiną užpilame 100 ml vandens ir išbrinkiname. Į grietinę beriame cukrų ir išmaišome, suberiame vanilinį cukrų ir plakame iki purumo. Jeigu mėgstate saldžiau, galite įberti dar cukraus.
2.
Išplaktą grietinę padalinkite į dvi lygias dalis. Supilkite išbrinkintą ir karšto vandens vonelėje ištirpintą želatiną. Išplakite. Padalinkite vėl į dvi lygias dalis. Į vieną dalį suberkite kakavą ir gerai išmaišykite, kol susijungs visos dalys. Galite ir pakaitinti vandens vonelėje. Pilame kakavinę masę į stiklinaites ir dedame į šaldytuvą sustingti.
3.
Kai kakavinė dalis sustings, pilkite ant viršaus grietinę su želatina, kurią buvote atidėję. Jei ji labai sutvirtėjo, vėl pašildykite vandens vonelėje, kad truputį suskystėtų. Supilame ant kakavinės dalies ir dedame į šaldytuvą stingti.
4.
Kitą grietinės dalį, kurią pirma padalinome ir nemaišėme su želatina, vėl padaliname į dvi dalis. Į vieną dalį supilame ištirpintą ir pradėjusią stingti apelsinų želė, o į kitą - mėlynių želė. Jei reikia - pašildykite vandens vonelėje. Pilame ant balto sluoksnio apelsinų sluoksnį ir sustingdome, tada pilame ant viršaus mėlynių sluoksnį. Dedame į šaldytuvą ir laukiame, kol viskas sustings ir galėsim ragauti.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Kristina
2020-07-23 11:11
Apelsinų želės spalva - ne iš pakelio... ( jos skaidrios) - parašykite prašau tikrą jos sudėtį ir gaminimo būdą. ATSAKYTI
Aurelija
2020-07-23 16:21
Tai turbūt, kai žele sumaišai su grietine ji nebebūna skaidri :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital