Fantastiškas tortas su varškės ir kondensuoto pieno kremu bei braškėmis

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 26)
Fantastiškas tortas su varškės ir kondensuoto pieno kremu bei braškėmis
Autorius apie receptą: Labai įdomaus skonio tortas - ir saldus, ir gaivus tuo pat metu. Galima rinktis įprastą arba desertinę - kreminę varškę. Ingredientai skirti 20 cm. skersmens formai. Labai įdomaus skonio tortas - ir saldus, ir gaivus tuo pat metu. Galima rinktis įprastą arba desertinę - kreminę varškę. Ingredientai skirti 20 cm. skersmens formai. Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
75 gramai cukraus
75 gramai miltų
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
Želė sluoksniui:
300 gramų braškių
250 mililitrų vandens
1 pakelis braškių želė
Kremui:
0.5 skardinės kondensuoto pieno, saldinto
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
180 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių trynių
15 gramų želatinos
2 šaukštai cukraus
Papuošimui:
šiek tiek braškių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Biskvitas: kiaušinius su cukrumi plakame elektriniu plakikliu, kol masė padvigubėja ir tampa tiršta. Kepimo miltelius sumaišome su persijotais miltais, ir po truputį beriame į kiaušinius vis plakdami mikseriu.
2.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą ir kepame 180 C apie 15 - 20 min. Atvėsusį biskvitą perpjauname į 3 lakštus.
3.
Želė sluoksniui turimą vandenį statome ant vidutinės ugnies ir maišydami jame tirpiname želė. Kai želė ištirpsta, atvėsiname ir dedame į šaldytuvą, kol pradės stingti (turėtų būti jau lengvos drebučių konsistencijos, nes kitaip skystis susigers į biskvitą). Kai želė ima stingti, imame apatinį torto lakštą, dedame į formą, ant jo išdėliojme per pusę perpjautas braškes. Ant ju užpilame/sudedame želė (drebučių konsistencijos) ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų. Jei želė gerai nesubėga tarp braškių, palyginame šaukštu, kad užsipildytų tarpeliai.
4.
Kremui želatiną užpilame 45 ml. vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Varškę kelis kartus pertriname per sietelį, išmaišome su kondensuotu pienu, įmaišome išplaktą trynį ir viską maišome iki vientisos masės. Po truputį šią masę dedame į grietinėlę ir atsargiai maišome, kad grietinėlė nesukristų. Želatiną ištirpiname ant vidutinės ugnies, atvėsiname ir išmaišome su kremu. Kremą galima 15-20 min. palaikyti šaldytuve, kad pradėtų stingti.
5.
Iš antro biskvito lakšto stikline išpjauname apskritimus. Pusę biskvitinių apskritimų išdėliojame ant sustingusio želė sluoksnio. Užpilame 2/3 kremo. Dedame trečią lakštą (prieš tai appjaustykite jo šonus apie 0,5 cm.) ir pilame likusį kremą. Statome į šaldytuvą stingti. Sustingusį išimame iš formos. Biskvito likučius padžioviname orkaitėje, sumalame/sutrupiname ir papuošiame jais torto šonus. Viršų puošiame braškėmis. Skanaus torto!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Violeta
2018-05-19 16:48
Reiks pabandyt turi but skanus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital