Fantastiškas šokoladinis varškės pyragas pagal Aliną

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Fantastiškas šokoladinis varškės pyragas pagal Aliną
Fantastiškas šokoladinis varškės pyragas pagal Aliną
Fantastiškas šokoladinis varškės pyragas pagal Aliną
Fantastiškas šokoladinis varškės pyragas pagal Aliną
Autorius apie receptą: Šokoladinis varškės pyragas - tai mano būdas, kad ir vilkas būtų sotus, ir avys liktų sveikos. Tai puikus kepinys, kuris nepaliks abejingų. Mano šeima mėgsta varškės pyragus, Šokoladinis varškės pyragas - tai mano būdas, kad ir vilkas būtų sotus, ir avys liktų sveikos. Tai puikus kepinys, kuris nepaliks abejingų. Mano šeima mėgsta varškės pyragus, o aš mėgstu šokoladą. Pastaruoju metu man jo vis negana. Todėl nusprendžiau pakombinuoti, kad visiems būtu gerai. Man pyragas be galo patiko. Tikra šventė šokoladoholikams.
Visi ingredientai turi būti kambario temperatūros.
(...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
175 gramai miltų
100 gramų sviesto
50 gramų cukraus
0.5 vieneto kiaušinių
15 gramų kakavos
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 gramų kreminės varškės
200 gramų juodojo šokolado
125 gramai filadelfijos sūrio
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių trynių
3/4 stiklinės cukraus pudros
2/3 stiklinės grietinės
2 šaukštai vandens (karšto)
1 šaukštas kakavos
1 šaukštas krakmolo
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Ganašui:
90 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
80 gramų grietinėlės
Papuošimui:
70 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombainą ir malkite peiliukais, kol tešla beveik sušoks, t.y. dar bus gabaliukais, kurie dar truputį paminkius sušoktų į vientisą masę.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi 24 cm skersmens apvalios kepimo formos dugną su nuimamais šonais. Šonus ištepkite sviestu. Pagrindo tešlą įberkite į kepimo formą. Tolygiai ją paskirstykite ir, spausdami pirštais, arba šaukštu suformuokite pyrago dugną ir 1 cm aukščio šonus. Subadykite tešlą šakute ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 20 minučių. Išimkite ir palikite atvėsti kol gaminsite įdarą.
3.
Kepimo formą paruoškite kepimui vandens vonelėje - 2 kartus apvyniokite aliuminio folija. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be ventiliatoriaus). Užvirkite arbatinuke vandenį. Paruoškite didesnį gilų stačiakampį kepimo indą.
4.
Įdarui šokoladą susmulkinkite ir ištirpinkite garų vonelėje. Atvėsinkite. Kakavą ištirpinkite karštame vandenyje. Į virtuvės kombaino indą sudėkite visus varškės įdaro ingredientus ir malkite dideliu greičiu kelias sekundes tol, kol visi ingredientai susijungs ir masė taps vienalytė, be grūdelių. Neplakite masės, nes jį pagaus daug oro ir tada pyragas orkaitėje labai iškils, o vėliau sukris. Įpilkite masę į kepimo formą ant tešlos.
5.
Įdėkite kepimo indą į stačiakampį kepimo indą ir įpilkite į stačiakampį indą labai karšto vandens tiek, kad apsemtų indą su pyragu iki pusės. Pašaukite pyragą į orkaitę ir kepkite 45 minutes - 1 valandą (mano kepė 45 minutes). Pyragas yra iškepęs, jei jis yra kaip ir sukietėjęs, bet pajudinus vidus juda kaip želė. Sunku paaiškinti, bet pamačius suprasite apie ką kalbu. :) Ištraukite kepimo formą iš vandens ir padėkite ant grotelių. Tiesiog padėkite ir eikite sau, nes jus kankins noras nuimti foliją. Nereikia. Palikite jį taip valandai. Nejudinkite.
6.
Nuimkite foliją. Atvėsinkite kepimo formoje ir įdėkite į šaldytuvą keletui valandų, o geriau nakčiai. Atsargiai išimkite iš kepimo formos. Prieš atsegant formos šonus, ilga mentele prabraukite per šonus tarp pyrago ir formos, nes jei šonai bus prilipę prie kepimo formos, tai atsegant gali skilti šonas ar pyrago viršus.
7.
Ganašui susmulkintą šokoladą įdėkite į dubenėlį. Grietinėlę užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 2 minutes, tada išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite pastovėti, kol ganašas sutirštės, bet dabar bus bėgantis. Papuoškite pyrago viršų.
8.
Šokolaniniai papuošimai: metalinę lentelę arba kepimo skardą įdėkite trumpam į šaldiklį. Ištirpinkite šokoladą garų vonelėje. Išimkite skardą iš šaldiklio ir ant nugarinės pusės išpilkite ir greitai su mentele išlyginkite šokoladą. Kai jis beveik sustings, bet bus dar kažkiek minkštas, su gremžtuku braukite per šokoladą šiek tiek pasukdami, kol gausis drožlės - panašiai kaip valote savo mašinos stiklą žiemą su gremžtuku. Papuoškite drožlėmis pyragą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital