Eklerai

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
200 gramų cukraus (BALTYMINIAM KREMUI)
100 mililitrų vandens (BALTYMINIAM KREMUI)
4 vienetai kiaušinių ((baltymai) BALTYMINIAM KREMUI)
150 gramų cukraus (GELTONAM KREMUI)
4 vienetai kiaušinių ((tryniai) GELTONAM KREMUI)
50 gramų miltų (GELTONAM KREMUI)
1 šaukštelis vanilinio cukraus (GELTONAM KREMUI)
Tešlai:
250 mililitrų vandens
100 gramų sviesto
4 vienetai kiaušinių
180 gramų miltų
0.5 šaukštelio druskos
Kremui:
500 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Eklerų gamyba:
Vandenį užviriname, įdedam sviestą ir druską, viską užviriname.
Į verdančią masę įberiame miltus, gerai išmaišome. Verdam dar 2 min. Masę šiek tiek atvėsiname. Įmušam vieną kiaušinį, gerai išmaišome, įmušam antrą kiaušinį, išmaišome ir Tokių būdų įmušam visus kiaušinius.
Skardą išklojame kepimo popieriumi. Su šaukštų arba konditerinio švirkšto pagalba tešlą sudedam ant skardos juostelių pavidalų apie 10 cm ilgio. Pašauname į iš anksto iki 180`C įkaitintą orkaitę, kepame iki auksinės spalvos apie 35–40 min. Kepimo metų orkaitės neatidarinėti.
Iškeptus ir atvėsintus eklerus pripildyti kremais konditerinio maišelio arba švirkšto pagalba.
2.
Baltyminio kremo gamyba:
Cukrų užpilti vandenių ir virti ant vidutinės ugnies (iki minkštojo gumuliuko mėginio). Kai užvirs dar apie 35min.
Minkštojo gumuliuko mėginys: į ledinį vandenį įlašinti kelis lašus sirupo ir jeigu iš įlašinto sirupo galite suformuoti gumulėlį – sirupas išvyrės.
Kiaušinio baltymus suplakame iki standžių putų su žiupsnelių druskos. Druska reikalinga tam, kad baltymus gėriau ir greičiau suplakti. Į suplaktus baltymus labai plona srovėle pilame karšta sirupą nuolat plakdami baltymus. Dar gerai suplakame baltymus su sirupų apie 7-10min.
3.
Plikyto kremo gamyba:
Kiaušinių trynius pertrinti su cukrumi ir vanilinių cukrumi. Įberti miltus, viską gerai išmaišyti. Pieną užvirinti, sudėti trynių masę, viską gerai išmaišyti. Virti ant mažos ugnies (nuolat maišydami) iki sutirštės.
AUTORIUS: Julija
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
5.25
2022-04-15 12:36
Miltus į tešla geriau dėti nukėlus nuo ugnies, ir išmaišius miltus galima dėti vėl ant ugnies, kad išeitu dregmė :) ATSAKYTI
Sandra
2020-12-02 19:26
Kiek kartu bandziau man jue supliuska . ATSAKYTI
Dange
2023-09-15 08:17
Man taip pat…
Dariau kaip recepte parašyta…
Nesuprantu… ir šiaip 35-40min per mažai laiko kept, man atrodo. ATSAKYTI
Lili
2017-03-11 17:11
kepiau Eklerus pirma syki :) ir gan gerai gavosi, nei subliusko, nei sutrukinejo. Tikrai geras receptukas :) Aciu ! ATSAKYTI
Ilona
2015-09-24 20:47
Ačiū...pabandysiu,norėjau gauti ųio recepto. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital