2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supiti į kiaušinių bei cukraus plakinį Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg. miltų. Išmaišius masę padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius (jei reikia). Juos kartu su riešutais sumalti mėsmalė. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui.
2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti.
Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti daru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180l. temp. 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais.
Jei namuose šventė, galima uždegti žvakutes.
Reklama
Reklamos klausimais rašykite
(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)