Eglutė

AUTORIUS:
Regina R.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 61)
Eglutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
0,5 kg. miltų,, Ekstra''
3 kiaušinių
250 gr. pieno
4 šaukštų cukraus
3 šaukštų aliejaus
50 gr. mielių
300 gr. mėgstamų džiovintų vaisių; razinų, slyvų, persikų, kriaušių, obuolių
200gr. lazdyno riešutų
citrinos
cukraus pudros
,,Kotanyi'' imbiero
PARUOŠIMO BŪDAS:
2 kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus. Pašildytame piene ištirpinti mieles ir supiti į kiaušinių bei cukraus plakinį Išmaišyti ir toliau maišant suberti 0,5 kg. miltų. Išmaišius masę padėti šiltai, kad kiltų. Tuo metu nuplauti virintu vandeniu džiovintus vaisius (jei reikia). Juos kartu su riešutais sumalti mėsmalė. Šiek tiek vaisių ir riešutų reikėtų pasilikti kepinio puošimui.
2 šaukštus citrinos sulčių sumaišyti su 2 šaukštais cukraus bei sumaišyti su malta mase, taip pat į ją pagal skonį įberti "Kotanyi" imbiero. Išmaišyti.
Skardą ištept aliejumi. Iš tešlos pasigaminti 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepti daru, viršutinius kampelius užlankstyti. Turi gautis trikampis. Skardos apačioje dedame didžiausią, į viršų mažejančia tvarka kitus. Aptepti kiaušinio baltymu. Kepti 180l. temp. 25 min. Iškepusią eglutę papuošti džiovintais vaisiais, riešutais.
Jei namuose šventė, galima uždegti žvakutes.
AUTORIUS: Regina R.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital