Puikus džiovintų vaisių keksas su riešutais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 23)
Puikus džiovintų vaisių keksas su riešutais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
30 cm. ilgio kekso formelei
235 g minkšto sviesto
330 g miltų
170 g cukraus
10 g vanilinio cukraus
4 kiaušiniai
7 g kepimo miltelių
200 g džiovintų vaisių rinkinio + 50 g džiovintų spanguolių
100 g riešutų – braziliškų, migdolų, anakardžio
80 ml brendžio
0,5 citrinos žievelės
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.

Džiovintus vaisius bei riešutus užpilti brendžiu ir palikti valandai, kad išmirktų, karts nuo karto permaišant.

Miltus su kepimo milteliais persijoti į gilesnį dubenį, įberti druskos ir palikti, kol išplaksime sviestą su kiaušiniais.

Kitam dubenyje išsukti sviestą iki purumo, tada sudėti cukrų, vanilinį cukrų, citrinos žievelę, viską išsukti iki purios masės ir galiausiai po vieną pastoviai maišant sumušti kiaušinius. Mušant po vieną kiaušinį ir išplakant iki purios masės išgausite puresnį keksą.

Išplaktą sviestą su kiaušiniais supilti į paruoštus miltus, lopetėlę viską išmaišyti, galiausiai sudėti vaisius su riešutais (supilti su brendžiu), viską permaišyti, supilti į kepimo formą išklotą formelę bei dėti į įkaitintą iki 180°C orkaitę kepkite apie 40-50 minutės, kol paviršius gražiai parus, o įsmeigus medinį pagaliuką jis bus sausas.

Iškeptą keksą palikite formeje, kol visiškai atvės, vėliau išimkite iš formos, suvyniokite į aliuminio foliją bei palikite kambario temperatūroje apie 12 valandų. Tik tada galima pjaustyti ir skanauti.

Patarčiau keksą išsikepti vakare, o ryte mėgautis saldžiais pusryčiais

Keksą galima apibarstyti cukraus pudra. Taip pat galima įmaišyti pistacijų.

Skanaus!

Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital