Drėgnas obuolių ir aguonų pyragas

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Obuolių pyragas su aguonomis
Autorius apie receptą: Įdomaus ir neįprasto skonio pyragas, ypač aguonų mėgėjams. Labai skani ir trapi tešla - panaudosiu ją kepdama ir kitus pyragus! Beje pyragas pats skaniausias buvo kelias dienas Įdomaus ir neįprasto skonio pyragas, ypač aguonų mėgėjams. Labai skani ir trapi tešla - panaudosiu ją kepdama ir kitus pyragus! Beje pyragas pats skaniausias buvo kelias dienas pastovėjęs. Ingredientai 24 cm apvaliai kepimo formai. (...daugiau) Jurgitos receptai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų miltų
200 gramų sviesto (minkšto)
100 gramų graikinių riešutų (smulkiai maltų)
80 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 žiupsnelis druskos
Aguonų įdarui:
200 gramų maltų aguonų
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
100 gramų cukraus
3 šaukštai manų kruopų
Įdarui:
700 gramų obuolių
70 gramų cukraus
1 vienetas citrinų
1 šaukštelis cinamono
šiek tiek cukraus pudros (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešla. Lengvai išplakti kiaušinį su cukraus pudra ir žiupsneliu druskos. Sudėti miltus, riešutus, minkštą sviestą ir rankomis užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti 30 min. į šaldytuvą.
2.
Aguonų sluoksnis. Į puodą pilti grietinėlę, cukrų ir aguonas. Visa tai maišant užvirinti. Masė užvirusi suskystėja, tad reikia suberti manų kruopas, kad ją patirštinti. Viską išmaišyti ir atvėsinti.
3.
Obuolių sluoksnis. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, supjaustyti plonomis riekelėmis ir sumaišyti su citrinos sultimis, cukrumi, cinamonu.
4.
Pyrago surinkimas ir kepimas. Kepimo formos dugną iškloti kepimo popieriumi. Rankomis iškloti kepimo formos dugną ir sieneles 2/3 kiekio tešlos (likusi 1/3 bus viršuj). Supilti aguonų masę, ant viršaus sudėti obuolius. Iš likusios 1/3 tešlos iškočioti apvalų lakštą ir uždengti pyragą (sujungti sienelių ir viršaus kraštus). Tešlą kočiokite ant kepimo popieriaus pabarstę truputį miltų, nes ji labai minkšta ir nelabai lengvai kočiojama. Kepti įkaitintoje iki 190 laipsnių orkaitėje 45-50 min., kol viršus gražiai paruduoja. Iškepusį pyragą atvėsinti, ir geriausia per naktį palaikyti šaldytuve, kad visiškai sustingtų aguonų sluoksnis. Pabarstome cukraus pudra. Skanaus!
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Aguonele
2017-09-12 09:05
Labai dregnas ir labai skanus pyragas. Su kiekviena diena vis skanesnis :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital