Drėgnas jogurtinis keksas su kriaušėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 42)
Drėgnas jogurtinis keksas su kriaušėmis
Autorius apie receptą: Labai skanu šį keksą patiekti su šokolado padažu (šokoladą ištirpinti su grietinėle)! Labai skanu šį keksą patiekti su šokolado padažu (šokoladą ištirpinti su grietinėle)! Neringa, Neringos blogas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
1.5 stiklinės miltų
100 gramų cukraus
110 gramų sviesto (minkšto)
2 vienetai kriaušių (gerai prinokusių šviežių arba konservuotų)
0.5 stiklinės jogurto (arba kefyro)
2 vienetai kiaušinių
1.5 šaukšto bulvių krakmolo
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Minkštą kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išsukant po kiekvieno.
2.
Supilti jogurtą (arba kefyrą) ir išmaišyti iki vientisos masės.
3.
Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais Persijotus sudėti į sviesto - kiaušinų masę ir lengvai, bet kruopščiai išmaišyti.
4.
Galiausiai sudėti nuluptas ir supjaustytas kubeliais kriaušes, lengvai permaišyti ir sudėti į sviestu išteptą arba kepimo popieriumi išklotą kekso formą.
5.
Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 40 min (kol paviršius gražiai paruduos, o įsmeigtas medinis pagaliukas liks sausas, neapsivėlęs).
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Beata
2020-02-23 19:22
kokios konsistencijos tesla turi but?nes man nesigavo iprasta grietines tirstumo tesla.Gavosi tokia tirsta,kad saukstas stovejo vertikaliai. ATSAKYTI
Augustė
2019-08-08 18:20
Sveiki, o ar galima vietoje sviesto naudoti kepinių margariną? ATSAKYTI
Virginija
2018-08-23 11:44
Tikrai puikus keksas, rekomenduoju. Su obuoliais irgi skanu, tik cukraus daugiau dedu su obuoliais ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital