Dieviškas varškės pyragas su Nutella

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Dieviškas varškės pyragas su Nutella
Dieviškas varškės pyragas su Nutella
Dieviškas varškės pyragas su Nutella
Dieviškas varškės pyragas su Nutella
Dieviškas varškės pyragas su Nutella
Autorius apie receptą: O šiandien vėl varškės pyragas! Gal čia jau lengva priklausomybės forma? Parduotuvėje negaliu praeiti ramiai pro varškę... vėliau namuose tiesiog turiu iškepti varškės O šiandien vėl varškės pyragas! Gal čia jau lengva priklausomybės forma? Parduotuvėje negaliu praeiti ramiai pro varškę... vėliau namuose tiesiog turiu iškepti varškės pyragą!
Pyragui naudojama 23 cm skersmens kepimo forma.
(...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Pagrindui:
225 gramai juodojo šokolado (kapoto)
3 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės lazdyno riešutų
150 gramų rudojo lipnaus cukraus
85 gramai sviesto
65 gramai miltų
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 žiupsnelis druskos
Varškės kremui:
500 gramų kreminės varškės
400 gramų šokoladinio kremo nutella
5 vienetai kiaušinių
125 mililitrai grietinėlės, 35% riebumo
0.5 stiklinės cukraus
3 šaukštai miltų
1 šaukštas bulvių krakmolo
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės
100 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
Papuošimui:
šiek tiek rocher saldainių
šiek tiek šokoladinių pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Riešutus išberkite į kepimo skardą ir pakepinkite apie 10 - 15 minučių. Išimkite ir suberkite juos ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, padarykite ryšulį ir, laikydami jį delne, gerai patrinkite pirštais. Taip nuo riešutų nusiims luobelės. Švarius riešutus ataušinkite ir stambiai sukapokite.
2.
Pagrindui puode išlydykite sviestą ir įberkite į jį šokoladą. Išmaišykite iki vientisos masės. Jei ne visas šokoladas ištirpo, grąžinkite puodą ant viryklės ir virkite ant mažos ugnies kol šokoladas ištirps. Nuimkite šokoladą nuo viryklės ir ataušinkite.
3.
Išklokite kepimo popieriumi formos dugną, o šonus gerai ištepkite sviestu. Kiaušinius, cukrų, druską ir vanilės ekstraktą suplakite virtuvės kombaine arba su mikseriu iki purumo. Masė turi beveik padvigubėti ir šiek tiek sutirštėti. Įmaišykite šokolado mišinį ir persijokite miltus į tešlą. Labai atsargiai viską sumaišykite, kad tešla prarastų kuo mažiau oro. Įdėkite tešlą į kepimo indą ir išlyginkite viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. Medinis pagaliukas, įkištas į vidurį ir ištrauktas, gali būti drėgnas, su keletu gabaliuku tešlos. Šiek tiek atvėsinkite pagrindą. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 130 C. (be ventiliatoriaus)
4.
Varškės kremui varškę ir nutellą įdėkite į virtuvės kombaino indą ir sumalkite iki vientisos masės. Įdėkite visus likusius ingredientus ir malkite vidutiniu greičiu kol visi ingredientai susijungs ir masė taps vienalytė. Nemalkite ilgai ir neplakite mišinio, nes tešla pagaus daug oro ir vėliau kepant gali smarkiai pakilti, o vėliau, ištraukus iš orkaitės, sukristi. Įpilkite tešlą į kepimo indą ant pagrindo ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 1 val. 20 min. - 1 val. 30 min. kol kraštai "sustings", o vidus bus dar truputį judantis kaip želė. Išjunkite orkaitę, praverkite truputį dureles (taip, kad liktu nedidelis plyšys) ir palikite pyragą orkaitėje valandai. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite iki kambario temperatūros (kepimo formoje), uždenkite su maisto plėvele ir įdėkite kelioms valandos, o geriausia nakčiai į šaldytuvą.
5.
Išimkite pyragą iš šaldytuvo ir išimkite iš kepimo formos. Kremui užvirkite 100 ml grietinėlės ir užpilkite ją ant šokolado. Palikite pastovėti 2 min. ir išmaišykite iki vientisos masės. Įmaišykite likusią grietinėlę (300 ml). Mišinys turi būti šaltas, jei jis šiltas, tai įdėkite jį į šaldytuvą kol atvės. Suplakite mišinį iki purios kreminės konsistencijos. Aptepkite pyragą kremu ir papuoškite viršų Rocher saldainiais ir šokoladiniais pabarstukais.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Ilona
2017-04-02 09:06
Skeptiskai ziurejau i sita, bet vaikai užsiprase, o ko tik del ju nepadarysi.. nu zinokit superinis!!
tik varske paprasta turejau, tai sutryniau per sieteli, kad svelni butu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital