Greitas desertas su braškėmis ir varškės kremu

AUTORIUS:
Jurgitos receptai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 35)
Varškės desertas su braškėmis
Autorius apie receptą: Receptui galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, Receptui galite naudoti ir paprastą varškę, petrintą per sietelį. Jei mėgstate, galite dėti smulkintų riešutų, šokolado ar ko tik norite pagal savo skonį. Labai gaivu, paprasta ir greita! (...daugiau) Jurgitos receptai
Redakcijos nuomonė: Mes naudojome paprastą liesą varškę (tą iš kvadratinių pakelių), tik sutrynėme ją virtuvės kombainu (galima ir rankiniu trintuvu), jog būtų kreminės konsistencijos. Mes naudojome paprastą liesą varškę (tą iš kvadratinių pakelių), tik sutrynėme ją virtuvės kombainu (galima ir rankiniu trintuvu), jog būtų kreminės konsistencijos. Cukraus irgi dėjome šiek tiek mažiau - mums saldumui užteko viso trijų šaukštų (dviejų - į kremą ir vieno - braškėms), bet čia jau ragaukite ir koreguokite priklausomai nuo to, kaip saldžiai mėgstate. Papildomai į kremą įdėjome šaukštelį vanilės esencijos, kuri čia labai tiko. Super lengvai pagaminimas, gardus ir gaivus desertas. Tobulai tinka šiltai vasaros dienai pradžiuginti! (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
300 gramų kreminės varškės (arba paprastos, žr. patarimus)
200 gramų braškių
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
100 gramų sausainių
30 gramų sviesto
pagal skonį cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Sausainius pamalame smulkintuvu arba pasmulkiname buvių grūstuve iki stambių trupinių. Sumaišome su tirpintu sviestu. Sausainius sudedame į stiklines, šaukšteliu lengvai spusteldami, kad trupiniai truputį sukibtų.
2.
Šaltą grietinėlę išplakame su šiek tiek cukraus iki standumo. Plaktą grietinėlę atsargiai sumaišome su kremine varške.
3.
Braškes šiek tiek patriname šakute. Jeigu norisi, jas pagardiname trupučiu cukraus.
4.
Ant sausainių dedama varškės kremo. Tada dedame braškių, tada vėl kremo, tada dar šiek tiek braškių ir ant viršaus - kremo. Viršų galime papuošti braškėmis.
5.
Desertus dedame į šaldytuvą 1-2 valandoms, o tada skanaujame.
Patarimai:
Vietoje kreminės varškės tinka ir paprasta varškė. Ją sutrinkite elektriniu trintuvu drauge su pora šaukštų jogurto (arba pieno, arba grietinės), kad neliktų grūdelių. Jeigu elektrinio trintuvo neturite, varškę pertrinkite per sietelį.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Ugnė
2021-07-06 19:49
Kazin, ar iš vakaro pasiruošus, laikytųsi desertas? ATSAKYTI
Greta
2021-07-07 09:42
Jei be papuošimo, tai galima ir iš vakaro paruošti, bet tuomet dėčiau kiek daugiau sausainių, kitaip jie visai "ištirpt" deserte gali :) ATSAKYTI
Ineta
2021-05-07 09:18
LABAI SKANU! Iš pirmo karto bandžiau ir pavyko! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital