Traškūs mėsos kroketai - Daivos firminiai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Mėsos kroketai
Mėsos kroketai
Mėsos kroketai
Mėsos kroketai
Mėsos kroketai
Autorius apie receptą: Vienos iš populiariausių ispaniškų tapų (ispaniškai "tapa" - užkandis) yra kroketai. Vos ne kiekvienas geresnis ispaniškas baras turi savo naminių kroketų receptą. O vat mes Vienos iš populiariausių ispaniškų tapų (ispaniškai "tapa" - užkandis) yra kroketai. Vos ne kiekvienas geresnis ispaniškas baras turi savo naminių kroketų receptą. O vat mes turime savo firminį. Tai mano vyro receptas. Visada gaminame kroketus, kai šaldymo kameroje susikaupia nepanaudotos virtos ar keptos mėsos. Dažniausiai tai būna vištiena. Bet taip pat naudojame ir jautieną ar kiaulieną, likusią po sultinio virimo. Tai maisto likučių panaudojimo receptas. Iš likusių patiekalų pagaminti ką nors naujo ir skanaus ne visada taip paprasta. Būna, kad pritrūksta fantazijos. Tad tokių receptų turėtume žinoti kuo daugiau. Ir pagelbės situacijoje, kai nežinai, ką gaminti, o vakarykščio patiekalo jau nebesinori. Ir sutaupysime. Ir svarbiausia, nemesime maisto! (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
800 gramų mėsos (virtos ar keptos orkaitėje)
5 vienetai svogūnų
300 mililitrų mėsos sultinio
1 vienetas kiaušinių
2 šaukštai miltų
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą suplėšyk į mažesnius gabaliukus, arba kaip daro mano Feliksas, sukarpyk žirklėmis. Mums patinka, kai kroketuose jaučiasi mėsos gabaliukai. Svogūnus nulupk ir supjaustyk mažais gabaliukais.
2.
Didelėje keptuvėje įkaitink kelis šaukštus aliejaus ir jame apkepink svogūnus, kol pasidarys permatomi. Tada sudėk susmulkintą mėsą ir troškink apie 10 minučių.
3.
Galiausiai supilk mėsos sultinį, paskanink druska ir suberk miltus ir viską labai gerai išmaišyk. Jei nori, gali pagardinti ir šviežiai maltais pipirais. Mes neskaninome, nes mūsų mėsa ir taip jau turėjo daug skonio. Troškink, kol mėsa lengvai atšoks nuo keptuvės dugno.
4.
Paruoštą mėsą sudėk į dubenį ir uždenk maistine plėvele, kad liestų visą masės paviršių. Taip padaryti būtina, kad neapdžiūtų ir "nesugadintų" kroketų. Palik visiškai atvėsti ir paskui laikyk šaldytuve per naktį. Kai mėsos masė jau bus subrendusi, iš jos rankomis formuok vyno kamščio dydžio ir formos kroketus ir kiekvieną pamirkyk plaktame kiaušinyje ir apvoliok džiūvėsėliuose.
5.
Kepk karštame aliejuje, kol gražiai paruduos iš visų pusių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital