Cukinijų biskvito tortas su gaiviu maskarponės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Cukinijų biskvito tortas su gaiviu maskarponės kremu
Cukinijų biskvito tortas su gaiviu maskarponės kremu
Cukinijų biskvito tortas su gaiviu maskarponės kremu
Autorius apie receptą: Kad cukinijos kepiniai skanūs, tai aš žinojau, tačiau, kad karamelizuoti avižiniai dribsniai yra tokie skanūs - man buvo šioks toks atradimas. Pats tortas gan įdomaus skonio, nei Kad cukinijos kepiniai skanūs, tai aš žinojau, tačiau, kad karamelizuoti avižiniai dribsniai yra tokie skanūs - man buvo šioks toks atradimas. Pats tortas gan įdomaus skonio, nei drėgnas nei sausas, o būtent toks, kaip reikia. Aguonų galima dėti daugiau (šiek tiek - juk tai ne aguonų pyragas galų gale). Obuolių kremas purus ir su cinkeliu, nes obuoliai yra tik vos vos juntami. Na, o karamelizuoti avižiniai dribsiniai primena riešutus. Šiaip tai aš norėjau iškepti obuolių pyragą, bet kaip matote iš to mano noro, liko tik lengvas prieskonis kreme (...daugiau) Alina, Apie viską
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
300 gramų cukinijų (sutarkuotų ir per marlę nuspaustų)
200 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
180 gramų cukraus
3 vienetai kiaušinių
2 šaukštai aguonų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
350 gramų maskarponės sūrio
200 gramų obuolienės
50 gramų grietinėlės, 35% riebumo
1 šaukštas cukraus pudros
Viršui:
3 saujos avižinių dribsnių
2 šaukštai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite sviestu dvi 20 cm skersmens apvalias kepimo formas. Aš dugną škloju kepimo popieriumi.
2.
Į virtuvės kombaino indą sudėkite: miltus, druską, kepimo miltelius, kiaušinius, sviestą, cukrų ir malkite (peiliukas) arba maišykite mentele, kol susiformuos vienalytė tešla.
3.
Švelniai mentele įmaišykite cukinijas ir aguonas. Padalinkite tešlą lygiai tarp kepimo formų ir pašaukite jas į orkaitę. Kepkite 30 min. arba kol medinis iešmukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago centro, liks švarus, o pyragai taps gražios, tamsiai auksinės spalvos. Išimkite keipimo formas iš orkaitės ir išimkite iš jų pyragus. Atvėsinkite ant grotelių.
4.
Suplakite kartu grietinėlę, mascaropne sūrį, cukraus pudrą ir obuolienę iki standumo. Patepkite vieną pyrago dalį kremu ir uždėkite ant jos kitą dalį. Apkepkite šonus ir viršų likusiu kremu.
5.
Įkaitinkite keptuvę ir paskrudinkite avižinę košę iki tamsios auksines (beveik rudos) spalvos. Įberkite 2 šaukštus cukraus ir karamelizuokite avižinius dribsnius. Išimkite juos iš keptuvės ant kepimo popieriaus ir ataušinkite. Pabarstykite torto viršų karamelizuotais avižiniais dribsniais. Skanaus!
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital