Cukinijų "ananasai" žiemai

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 79)
Cukinijų "ananasai" žiemai
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Kas nežino, kad šis skanėstas iš cukinijų, niekad neatspėja. Puikus būdas panaudoti peraugusias cukijas, ypač kai jų daug. Mes šeimoje jomis mėgstame gardžiuotis vienomis Kas nežino, kad šis skanėstas iš cukinijų, niekad neatspėja. Puikus būdas panaudoti peraugusias cukijas, ypač kai jų daug. Mes šeimoje jomis mėgstame gardžiuotis vienomis ar šalia blynelių, taip pat jas dedu į įvairius tortukus ar pyragus šalia kitų vaisių, tikrai labai skanu ir visiems patinka. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
5 litrai cukinijų (nuluptų, išskobtų nuo sėklų ir supjaustytų kubeliais)
500 gramų cukraus
0.5 litro ananasų sulčių
1 šaukštas citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Supjaustytas cukinijas suberkite į didelį puodą, kuriame virsite ir užpilkite cukrumi. Puodą uždenkite ir palikite parai pastovėti, jog cukrus ištirptų ir išsiskirtų sultys. Per tą laiką nemaišykite, tiesiog leiskite ramiai pastovėti, laikas čia padarys savo darbą :)
2.
Po paros į puodą suberkite citrinos rūgštį, supilkite ananasų sultis ir viską išmaišykite. Statykite ant ugnies ir pakaitinkite viską iki užvirimo, kartais pamaišydami.
3.
Supilstykite į iškaitintus stiklainius ir sandariai užsukite švariais, sterilizuotais dangteliais. Stiklainius apverskite aukštyn kojomis, užklokite pūkine kaldra arba striukėmis ir leiskite pastovėti keletą valandų iki atvės. Neškite į rūsį ar sandėliuką ir laikykite vėsiai.
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (14)
Oksi
2023-08-27 19:41
Bandužių daryti nes labai mėgstu tokius sirupelius ir gardumynus iš cukinijos ATSAKYTI
Elona
2023-08-18 13:31
Gal yra alternatyva be sterilizavimo? ATSAKYTI
Gintarė
2020-08-30 22:12
Litras supjaustytų cukinijų sveria maždaug 0,5 kg. Cukinijos tikrai gavosi panašios į ananasus. Bet man per saldu ir labai daug skysčio. Supylus gavau 6 puslitrinius ir dar liko skystimo. Kitą kartą stengsiuosi į stiklainius labiau talpinti gabaliukus, o likusį skystimą, net nežinau, skiesti vandeniu ir gerti ar panaudoti kitam kokiam gaminiui. ATSAKYTI
Sofi
2020-08-03 11:33
Ar visos parą ir laikėt? ATSAKYTI
Virga
2019-07-29 14:05
Aš manau kad ananasų sultys turi būti 100% o kokias jus pylėte,aš pirkau būtent tokias nes sunkiai gavau pirkti ATSAKYTI
Bandytoja
2019-07-22 17:49
O citrinos rūgštį dėti reikia iš citrinos išspaustą ar tą pirktinę iš pakelių? ATSAKYTI
Diana
2019-07-22 22:07
Recepte naudojama pirktinė, bet galima keisti ir natūraliomis citrinų sultimis. Reikėtų tiesiog ragauti sirupo, kad patiktų skonis. ATSAKYTI
Bandytoja
2019-07-23 11:19
Ačiū ATSAKYTI
Aldona
2018-08-25 21:14
Padariau, tai niekas neatspėjo, iš ko padaryta. Skanu, o žiemą bus dar skaniau:) ATSAKYTI
Eglė
2018-07-06 16:05
Noriu išbandyti šį receptą. Tik nelabai suvokiu kiek yra 5 litrai cukinų, gal galėtumėt parašyti kiekį kilogramais. Ačiū ATSAKYTI
Akvilė
2018-07-12 14:06
Tiesiog dėkite į litrinį stiklainį ir atmatuosite :) Man atrodo, kad svoriu čia turėtų būti kokie 5 kg gryno cukinijų svorio ATSAKYTI
Dovilė
2019-08-09 10:52
Nebus 5kg pavertus aš buvau cukinijas nulupusi išvalius 4kg ir matavau litriniu kibiriuku tai nesunaudojau 4kg ATSAKYTI
vida
2015-08-13 22:33
Turbut labai skanu bandysiu ATSAKYTI
Rasa
2015-08-11 21:07
koks paprastas ir puikus receptas:)
ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital