Citrininis pyragas II

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 31)
Citrininis pyragas II
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
300 g miltų
3 šaukšteliai kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
1/4 šaukštelio druskos
226 g sviesto
4 kiaušiniai
1 stiklinė pieno
1/2 stiklinės citrinos sulčių
1 tarkuota citrinos žievelė
100 g miltinio cukraus
1/5 šaukštelio vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į dubenį supilti miltus, kepimo miltelius, druską. Sumaišyti, tris kartus persijoti ir padėti į šalį. Sviestą sudėti į dubenį ir mikseriu gerai išsukti. Sumažinus mikserio greitį, po truputį suberti cukrų ir sudėti po vieną kiaušinį. Plakti, kol masė taps tiršta ir dvigubai padidės. Mediniu šaukštu maišant, palengva po truputį berti paruoštus miltus, po truputį pilti pieną. Po to įmaišyti 3 šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žieveles. Imti apvalią 30 cm skersmens formą su skyle. Patepti sviestu, pabarstyti miltais, neprilipusius nukratyti. Atsargiai supilti tešlą, vengiant oro pūslių. Kepti įkaitintoje orkaitėje prie 180°C 45-55 minutes. Išėmus iš orkaitės, palaikyti 1-2 minutes. Po to atsargiai išversti pyragą ant vielinio tinklelio. Į dubenėlį supilti likusias citrinos sultis, 100 g miltinio cukraus, vanilės ekstraktą. Viską gerai išmaišyti. Kol pyragas šiltas, šepetėliu aptepti paviršių. 1 val. palaikyti, kad atvėstų. Tiekiant į stalą pyragą galima papuošti šviežiomis uogomis.
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Nusivylus
2012-10-13 21:12
Pasimoviau su cukrum žiauriai, maniau, kad vietoj cukraus ir reikia dėt tą cukraus pudrą, kodėl šitaip neatsakingai parašot tuos receptus. ;/ ATSAKYTI
Rima
2011-11-05 23:46
Grazus paveikslelis ATSAKYTI
nusivylusi receptu
2010-08-18 16:06
Jei nenurodom pilno recepto nera reikalo ji ikelti isviso. Arba pataisom ji arba istrinam, ir neerzinam zmoniu. ATSAKYTI
Laime
2010-04-05 18:46
Nenurodytas cukraus kiekis, teko dėti pagal intuiciją.Bet mano manymu dar ir miltų kiekis mažokas,kadangi labai jaučiasi riebalai.Manau reikėtų miltų dėti apie 450g. ATSAKYTI
violeta
2010-01-05 16:12
o kiek cukraus reikia tai nezinia :sad: ir miltinis cukrus tai cukraus pudra? :rool: ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital