Citrininis kondensuoto pieno pyragas

AUTORIUS:
Polina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 51)
Citrininis kondensuoto pieno pyragas
@Shutterstock
Citrininis kondensuoto pieno pyragas
Citrininis kondensuoto pieno pyragas
Autorius apie receptą: Labai skanus, labai nedaug ingredientų, greitai pagaminamas ir tiesiog sutirpstantis burnoje pyragas. Labai skanus, labai nedaug ingredientų, greitai pagaminamas ir tiesiog sutirpstantis burnoje pyragas. Polina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Pagrindui:
300 gramų sausainių (Selga, Gaidelio ar kitokių)
140 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
Įdarui:
400 gramų kondensuoto pieno, saldinto
120 mililitrų citrinų sulčių (iš 4 citrinų)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas citrinos žievelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C laipsnių. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi.
2.
Sausainius sutrupinkite iki miltelių - patogiausia tai daryti elektriniu trintuvu (blenderiu). Išmaišykite su tirpintu sviestui ir 1 kiaušiniu. Masę dėkite į formą, truputį paspaudžiant šaukštu, formuokite pagrindą ir nelabai aukštus kraštelius.
3.
Pagrindą apie 15 minučių kepkite orkaitėje (kol krašteliai lengvai rustels).
4.
Įdarui pirmiausia išplakite kiaušinius (smarkiai plakti nereikia, tik kad trynys ir baltymas susijungtų). Įmaišykite kondensuotą pieną. Supilkite šviežiai spaustas citrinų sultis (maždaug iš 4 vnt. vidutinių citrinų), suberkite tarkuotą citrinos žievelę (nuo daugmaž vienos citrinos). Gerai išmaišykite.
5.
Įdarą supilkite ant pagrindo ir kepkite dar 15-20 minučių, kol įdaras sutvirtės.
6.
Išėmę iš orkaitės leiskite pyragui visiškai atvėsti, o tada dar bent valandą palaikyti šaldytuve, jog įdaras sutvirtėtų.
AUTORIUS: Polina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Iverija
2024-02-24 16:55
Dėjau 2-citrinas,kaip tik ir gavosi 120ml.Labai gaivus,skanus.Rekomenduoju išbandyti. ATSAKYTI
Gintė
2023-10-31 23:04
Manau 4 citrinų tikrai per daug..... Rūgštis kažkokia.
Ragaukite jau po dviejų išspasatų citrinų geriau,nes kitaip sugadinsite viską!

ATSAKYTI
Inga
2023-04-10 15:14
Pabandę šį receptą, nenustojame kepti. Paprasta, skanu! ATSAKYTI
Vida
2023-03-09 19:21
Receptas paprastas ,Bet tikrai 4 citrinų yra per daug! ATSAKYTI
Vida
2023-03-09 19:22
Gavosi labai rūgštus.Beveik neįmanoma valgyti . ATSAKYTI
Aistė
2020-09-19 20:17
Labai skanu, kepiau jau tris kartus. Ačiū už receptą! :) ATSAKYTI
Erika
2019-03-10 16:29
Toks tikrai citrininis :) Visai kitoks skonis, nei įprastų pyragų. Man patiko :) ATSAKYTI
2018-06-26 16:35
Vienas is mano mėgstamiausiu ATSAKYTI
Libe
2018-02-18 11:12
Kokius sausainius naudot? ATSAKYTI
Vilija
2018-02-18 17:41
Tiks bet kurie mėgiami, aš dažniausiai darau su Selgos. Labai skanus šis pyragas, jau trečią kartą kepiau. Saldus, bet tikrai geras ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital