Citrininis cukinijų keksas - mano pats pačiausias

AUTORIUS:
Vaiva
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 65)
Citrininis cukinijų keksas - mano pats pačiausias
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Ba galo kvapnus ir drėgnas ir itin lengvai pagaminamas keksas - sumaišai ir viskas. Cukinijų sezonu šis gardėsis yra mano favoritas. Labai rekomenduoju jį išbandyti, tikrai Ba galo kvapnus ir drėgnas ir itin lengvai pagaminamas keksas - sumaišai ir viskas. Cukinijų sezonu šis gardėsis yra mano favoritas. Labai rekomenduoju jį išbandyti, tikrai nenusivilsite. Receptą internete radau prieš kelis metus pas Jolantą ir nuo tada su nedidelėmis modifikacijomis kepu jį visada, kai tik uždera cukinijos. (...daugiau) Vaiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
400 gramų cukinijų (nuluptos ir sutarkuotos)
400 gramų miltų
180 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
1 vienetas citrinų
50 mililitrų aliejaus (neutralaus skonio)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaušinius išplakame su cukrumi iki purumo. Įmaišome aliejų bei ištirpintą ir praaušintą sviestą ir nutarkuotą citrinos žievelę (be baltosios dalies, nes ji karti). Įspaudžiame du šaukštus citrinos sulčių. Cukinijos tarkius lengvai nuspaudžiame nuo skysčio ir irgi sudedame į tešlą, lengvai išmaišome. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir išmaišome, kad jie tolygiai pasiskirstytų.
2.
Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi arba patepame sviestu ir į ją supilame tešlą. Jeigu norite, kad kepdamas keksas gražiai viršuje “įskiltų”, per tešlos vidurį peiliu ar mediniu pagalėliu padarykite tokį nedidelį griovelį.
3.
Šauname į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepam apie 50-60 minučių. Iškepus leidžiame truputį atvėsti formoje, o tada išimame ir galutinai atvėsiname ant grotelių.
4.
Patiekiant galite pabarstyti cukraus pudra ar aplieti glazūra (jai tiesiog sumaišykite cukraus pudrą su trupučiu vandens ir šlakeliu citrinos sulčių).
AUTORIUS: Vaiva
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Ruta
2017-08-15 22:55
Kokia tarka sutarkuoti cukinijas? ATSAKYTI
Jogailė
2017-08-16 08:35
Cukinijų pyragams ir patiekalams aš tarkuoju burokine, bet galima turbūt ir dar smulkesne, svarbu, kad ne bulvine trintuve :) ATSAKYTI
Ieva
2017-08-15 20:13
Labai skanus ir tikrai dregnas. Tikrai pyragas, o ne "bulka" ATSAKYTI
Erika
2017-08-09 22:52
Tikrai nuostabiai skanus!! As dar idejau pora sauju graikiniu riesutu, be galo patiko, toks dregnas, kvapnus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital