Citrininiai sausainiai su šokoladiniu pertepimu

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Citrininiai sausainiai su šokoladiniu pertepimu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Sausainiams:
110 g sviesto (kambario temperatūros)
90 g cukraus
3 kiaušinių tryniai
1 citrinos žievelė
180 g miltų
Žiupsnelis druskos

Šokoladiniam pertepimui:
50 ml riebios grietinėlės
50 g juodojo šokolado
6 g sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Sviestą išplakite kartu su cukrumi ir citrinos žievele.
2. Sudėkite trynius ir toliau plakite iki vientisos masės.
3. Sudėkite miltus sumaišytus su druska.
4. Tešlą dėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu. Ir skardoje padengtoje kepimo popieriumi spauskite rožės formos sausainius.
5. Kepkite iki 180° įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių, kol gražiai pagels.
6. Leiskite jiems pilnai atvėsti, prieš sulipdant su kremu.
Pertepimo gamyba:
1. Grietinėlę supilkite į nedidelį prikaistuvį ir kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol beveik užvirs – prikaistuvio kraštuose ims putoti.
2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į grietinėlę sulaužytą šokoladą ir sviestą.
3. Palikite porą minučių pastovėti, tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
4. Atvėsinkite šokoladinį kremą šaldytuve, kol taps tirštas, tepamos konsistencijos (tam gali prireikti poros valandų).
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital